Första steget mot ditt nya liv

Har du fastnat på något plan i livet? Fastnat i ett visst tankemönster? Ett visst beteende? Då kan du med hjälp av att bli medveten förändra och bli fri. 

För åtta år sen var jag fast i ett otroligt dåligt mående. Jag hade ångest varje jag, hade panikångestattacker och drack fyra, fem gånger i veckan för att döva min ångest. Dock gav det mig motsatt effekt på lång sikt och alla dåliga beslut mitt onyktra jag tog fick jag psykiskt staffas för mellan festkvällarna. Efter att jag sökt hjälp för mina alkoholproblem och mitt psykiska dåliga mående under flera års tid blev jag nykter, redan när jag var 20 år.

Att bli nykter har varit totalt avgörande för hela mitt liv. En annan avgörande sak är att när jag blev nykter fick jag lära mig att bli medveten. Jag insåg att jag under hela mitt liv bara låtit livet och saker att hända. Många saker “hade bara blivit så” eller “det råkade bara bli så” men med medvetenheten såg jag många mönster och kunde göra flera förändringar som hjälpte mig att ordna upp mitt liv.

Jag tror att bli medveten är det allra första steget för att ha en chans att kunna skapa en förändring och göra sig fri från tankemönster och handlingsmönster man fastnat i. Att bli medveten om sina personlighetsdrag, om sitt mående, om sitt mönster. När du ser mer objektivt på ditt liv och dina handlingar är det lättare att ta action och göra på ett annorlunda sätt nästa gång och därmed påbörja en förändring.

Hur blir man medveten?

Meditera! Att sitta ner och möta sig själv är ett fint och effektivt sätt att bli mer närvarande och därmed mer medveten.

Lästips: https://josefindahlberg.se/2017/12/13/meditationsguide-varfor-jag-mediterar-och-hur-jag-gor/

Skriv dagbok! Genom att skriva dagligen blir det lättare att se mönster i ditt beteende och ditt liv. Skriv ner några rader om hur dagen varit och hur du känner dig, det räcker.

Prata med någon. Jag har haft samma mentor i sju år och hon speglar mig på ett otroligt bra sätt. För mig har det varit superbra att ha någon att dela med så mitt tips är att hitta någon att prata med. Det kan vara en mentor, en psykolog eller en vän.

Genom att jag blev medveten om mitt mående, mina tankar och handlingar har jag kunnat förändra bit efter bit av mitt liv som lett till att jag idag lever mitt drömliv och har ett otroligt mycket bättre mående än vad jag hade för åtta år sen.

Psst! Så glad över att få skriva här på Dailly Forni och jag hoppas att ni ser fram emot min nästa artikel.

Dream Big! Love J