Hot girl summer – Så förbereder du dig

Bildkälla: @kendalljenner

Alla mina singeltjejer – listen up! Sommaren är precis runt hörnet, med andra ord, den perfekta tiden för oss att leva ut den bästa versionen av oss själva! Vissa av oss har säkert gått hela vintern ivrigt i väntan på den här säsongen och är fullt redo att njuta och leva ut sitt bästa ”sommar-jag”. Men jag kan också tänka mig att det säkert finns någon (kanske du som är nysingel?) som kan behöva lite peppning innan du är redo att leva ut och bredda vingarna. Det kommer inkludera att jobba på ditt självförtroende och din spontanitet, liva upp garderoben med heta sommarplagg och passa på att suga upp så mycket av solen som bara möjligt. Vi finns här för att guida dig till hur du bäst förbereder dig på Hot girl summer 2023!

Jobba på ditt självförtroende

Jag skulle rekommendera att det första du måste prioritera att jobba på när du förbereder dig på Hot Girl Summer är självförtroendet, det här är en resa som du kommer behöva jobba på till -och från hela livet. Speciellt svajigt blir det för många just under sommarperioden när man generellt är lite mer exponerad, tiden när man kunde dölja sina osäkerheter under tjocka lager och långa kappor är nu förbi. Men påminn dig själv om att även om det inte alltid är lätt att känna sig självsäker, oavsett om det grundar sig i ditt fysiska utseende, kropp, personlighet eller något annat, är det viktigt att veta att även de snyggaste, coolaste och mest självsäkra av människor också kämpar med sin självkänsla regelbundet. Mitt bästa tips här är att du måste försöka lura dig själv, intala dig själv att du är den bästa, snyggaste, coolaste tjejen i världen innan du lämnar hemmet. Se det som att du sätter på dig en mask eller går in i en roll och blir den här karaktären eller snarare versionen av dig själv. Fortsätt med den här metoden och rätt som det är kommer du upptäcka en dag att du inte längre låtsas, utan du är faktiskt den där självsäkra tjejen som har allt! Det är inte alltid en lätt väg, och det kommer förmodligen gå lite upp och ner i perioder, men när du väl har anlänt på destinationen kommer det kännas otroligt.

Prioritera dig själv

Hot Girl summer handlar om dig! Se den här sommaren som en möjlighet att prioritera din egna lycka och tillväxt. Ta dig själv på dejter och utforska platser, människor och nya vanor som du vill införskaffa i ditt liv. Den här tiden ska du passa på att vara just självisk och upptäcka vad i livet som gör dig glad. Jag lovar dessutom att det kommer göra att din självkänsla förbättras, eftersom du kommer lägga främst vikt i att göra dig själv glad och inte fokusera på vad din omgivning känner och tycker om dig. Skydda din inre frid och tillåt inte heller någon i ditt liv att ogiltigförklara dina känslor. Skulle du börjar känna dig överväldigad, börja då skriva ner dina tankar kring allt som utlöser obehag, lycka eller sorg. Ibland kan det bästa sättet att bearbeta stressiga situationer vara att luta sig tillbaka och reflektera över dem.

Bli en Yes-Woman

Vi mår alla bra av att bryta oss loss från våran trygghetszon. Låt den här sommaren bli den där du töjer på dina gränser och provar nya saker, det vill säga, väck din inre Yes-Woman och börja exponera dig själv för en värld av nya erfarenhet. Men hur blir man bättre på att säga JA till saker? Svaret är att lära sig acceptera alla scenarier. Ofta är vi snabba med att automatiskt säga ”Nej men…”, testa istället att byta ut den frasen till ”Ja och…”, bara denna lilla förändring i attityd kommer göra att du accepterar det nuvarande scenariot och kan då bygga vidare på det. I livet, om du vill utforska och öppna upp dig själv, är det ett bra ställe att börja med omfamna ordet JA.

Hot Girl Walks

Att röra på dig handlar inte bara om att hålla sig i form utseendemässigt, en av de bästa fördelarna med träning är att det kommer att få dig att må bra. Som ni säkert vet leder träning till att vi frisätter endorfiner, så även när du är andfådd, öm och svettig kommer du att må väldigt bra mentalt. Dessutom när du avslutat ett träningspass och känner dig trött i hela kroppen kommer du framförallt känna dig tillfredsställd och stolt över att du klarade det. Jag vet att det säkert finns många därute som absolut hatar att träna men kom ihåg att det finns så mycket alternativ på träning, det gäller bara att hitta en variant som passar dig! Avskyr du att gå till gymmet finns det gott om andra alternativ, alltifrån träningsvideor på Youtube, cykling, dans, eller en av mina personliga favoriter: Hot Girl walk. Självklart gör sig denna träningsmetod bäst ihop längs ett vackert naturområde, klädd i en chic tränings outfit, en snack-vänlig kompis och någon typ av grön juice i handen.

Sommargarderoben

För oss människor som lever i länder där väder och klimat är det som främst får lov att styra över garderoben, finns det även händelser i våra liv som kan inspirera hur vi klär oss. Hot Girl summer är inte bara ett sinnestillstånd, utan även en livsstil. Det handlar inte bara om att leva ut som ditt bästa jag. Det handlar också om att förkroppsliga självkärlek, en positiv kroppsuppfattning, sunda gränser och relationer, självförverkligande och naturligtvis, en säker stil. Så mitt klädtips den här sommaren är om du stöter på ett plagg som du känner ”Nej den där är jag inte cool nog att kunna klä upp” så är det ditt tecken att köpa! Remember, fake it til you make it! Jag hjälper er på traven och har samlat lite härliga plagg och accessoarer jag tycker du kan hotta upp sommargarderob med.

Blå toppÖrhängenSvart linneVitt linne / Bikini / Väska / Bandeau toppKjolSolglasögon / Klänning / Sjal

Skaffa en hudvårdsrutin

Din hy är en viktig del av att känna sig snygg och självsäker, allt som kan få dig att känna dig snygg och självsäker med minimal ansträngning är ett plus. Hot Girl summer handlar trots allt om att vara öppen och redo för allt och vi vet alla att det är mycket roligare att träffa människor och hitta på saker om vi känner oss självsäkra. Men, sommaren för med sig solen och tyvärr är det en av de största hudförstörarna. Inte bara är strålarna skadligt för huden, det ökar också uppkomsten av hudfläckar och rynkor. Därför är det viktigt att prioritera sin hudvård och det behöver inte vara någon lång och omfattande rutin, här kommer tips på några produkter du enkelt kan implementera i din hudvårdsrutin. Låt mig börja med att tipsa om en lite hurvårds accessoar som kommer få din lilla stund i badrummet att kännas tio gånger lyxigare, nämligen en Gua Sha! Den här massagestenen är till för att dränera och stimulera dina lymfkörtlar. Självklart börjar vi med SPF, personligen älskar jag den här från Mesoaestetic. Den har solskydd 50 och är även lätt tintad. Ett litet beauty-hack jag brukar använda mig av är att blanda i några droppar av Self Tan trops i min dagkräm eller SPF, för att försäkra solbrännan och även se mer glowy ut. Mitt sista tips är att köpa en ögonkräm, tro mig när jag säger att du kommer uppleva skillnad, inte bara vårdar du om området under ögonen men du kommer också få ett piggare uttryck.

Makeup Mekka Self Tan Drops

70 kr från Makeup Mekka
Köp

Mesoestetic Melan 130 pigment control 50 ml

725 från Mesoestetic
Köp

ROSE QUARTZ GUA SHA

159 kr från Makeup Mekka
Köp

Nivea Luminous630 Anti Dark-Spot Eye Treatment 15 ml

249 kr från Nivea
Köp