Lär dig Instagram Reels i fem steg

Bild: moonlovers__

Har du testat Instagrams funktion Instagram Reels? Du har säkert sett att fler och fler Instagram-profiler och företagskonton publicerar snygga videosekvenser som inspirerar och skapar uppmärksamhet. Funktionen lanserades i augusti förra året men har fortfarande en viss förvirring över sig. Vad är egentligen Instagram Reels, hur och varför ska funktionen användas? Oavsett om anledningen är till business eller privat är det ett roligt sätt att skapa kreativt content som både känns genomtänkt och som utmärker sig till det vanliga innehållet. Så, här kommer jag med en guide om hur du kan använda funktionen och hur du ska gå tillväga för att skapa Reels! 

Vad är Instagram Reels? 

Till att börja med kanske du undrar, vad det är Instagram Reels kan göra? Kortfattat är Reels alltså en funktion på Instagram som möjliggör för oss användare att skapa korta, roliga och engagerande videos. Dessutom kan du välja om du vill producera videoklippen direkt i Instagram eller lägga in videos från ditt kameraalbum. I appen kan vi sedan redigera med effekter, trendiga låtar och snygga övergångar. Det är ett effektivt tillvägagångssätt för att skapa personligt innehåll som i sin tur genererar engagemang

Värt att nämna är att funktionen dessutom möjliggör för dig att nå ut till fler än bara dina följare genom att publicera innehållet i det så kallade Reels-flödet. På så sätt kan andra användare hitta dig i utforskarflödet och du kan få en ökad räckvidd! Alltså levererar funktionen inte bara snyggt och inspirerande content utan är även ett strategiskt bra val! 

Hur du skapar en Reels i fem steg

Instagram Reels

1. Börja med att öppna upp appen och klicka in på din profil. På din profilbild finns ett + -tecken – Klicka där!

2. I karusellmenyn längst ner hittar du Reels Klicka där! 

3. Nu är det bara att sätta igång med skapandet! Här har du två alternativ – Spela in olika klipp direkt i appen eller välj färdiga klipp som du har sparat i ditt kameraalbum. Om du vill använda klipp som du redan har, klicka längst ner till vänster så kommer du direkt till ditt kameraalbum. 

4. När du har spelat in eller valt klipp i ditt kameraalbum kan du klicka på vardera videoklippen för att redigera längden. När du är nöjd med längden, klickar du på spara. Gå sedan vidare till förhandsvisning för att lägga till text, effekter eller en låt. 

5. När du känner dig klar klickar du på dela och sen är det dags att publicera! Du kan också lägga till text, precis som på ett vanligt inlägg, välja omslagsbild och tagga andra konton. Här kan du även bestämma om du vill publicera i Reels-flödet, det vanliga flödet, eller varför inte båda?

Hoppas du får nytta av denna guide! Ge dig ut i flödet och utforska funktionen, leta efter inspiration och bestäm vad som passar dig. 

*

Glöm inte att följa FORNI på Instagram för att ta del av våra Reels och annat content!