3 trender jag ser överallt på Tiktok

Bild: Lisa Olsson

Jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen. Tiktok äger internet just nu, och inte bara det. Tiktok äger även 90% av min tillgängliga skärmtid per dag. Som ni förstår lägger jag mycket tid på appen, vilket också betyder att jag börjar få relativt bra koll på vilka trender som florerar där. Pratar vi generella termer så syns allt som har med 90-talet att göra allra mest, men en del 80-tals influencer syns också till då och då. Hur som helst, idag vill jag dela med mig av de trenderna jag ser mest just nu:

Låga jeans

Tiktok

Bild: Claire Rose

Trendigast av det trendiga just nu är tveklöst de låga jeansen. Bär dom gärna så att du visar en liten del av magen längst ner. Det ska synas att dina byxor har just låg midja. Jag gillar dock den något mer sofistikerade varianten av lågmidjade jeans som tagit fart under året. Då gör du som på bilden ovan och matchar de trendiga byxorna med lite mer klädd plagg. Detta skapar en intressant men också väldigt fashionabel look.

Papiljotter


Bild: Matilda Djerf

Nu kanske det inte är just papiljotterna som är trendiga. Men resultatet av att använda just papiljotter är utan tvekan en av de största trenderna på Tiktok. Att ha ett stort svalligt hår är med andra ord helt rätt i tiden just nu. Jag vill faktiskt ge dessa små hår verktyg ytterligare en eloge då dom är billiga och går att använda helt utan värme. Om man jämför med till exempel en Dyson airwrap som går på ganska många tusenlappar så är papiljotterna ett superbra alternativ för att få svall som inte kostar skjortan.

Tubtoppar


Bild: Linda Persson

Ytterligare en trend som tagit över Tiktok är alla tubtoppar. Allra helst matchar du dessa med dina lågmidjade jeans, men jag tycker även att det är snyggt att hålla det lite mer sofistikerat med höga byxor. För att vara helt i symbios med det som presenteras på Tiktok får din topp gärna vara i någon rolig färg. Det är alltså inte bara neutrala toner som gäller längre. Så gå loss med så mycket färg du vill!