Allt du behöver packa inför jobbresan

Bild

Att packa låter alltid mycket lättare än vad det faktiskt är. Hur många gånger känner man inte resfeber innan en planerad resa på grund av just packningen? De senaste två åren har jag i princip levt i en resväska och varit beroende av en genomtänkt packning. I mitt fall reser jag främst för jobb och behöver då tänka ett steg längre än inför en semester. Dels för att man ofta reser med handbaggage på jobbresan, men också för att kunna vara klädd för vilken situation som helst! Det finns några få ”packa inför jobbresan”-knep som jag lärt mig leva efter och som jag gärna delar med mig av:

1. Planera hela outfits

Att packa i outfits är A och O! Då undviker du alla extra plagg som du ”kanske kommer att använda” – du vet att de aldrig behövs och bara leder till övervikt. Fokusera på en outfit som passar hela dagen, det vill säga för att resa i, jobba i men också bära under middagen på kvällen. Behöver du byta om så satsa alltid på den extra toppen eller blusen, den ger dig en helt ny look och du känner dig nypiffad på fem sekunder. Toppar tar dessutom väldigt lite plats i resväskan jämfört med tjockare plagg!

2. Var sparsam

Skor och väskor är det som oftast tar mest plats i resväskan. I samband med att du planerar dina outfits, tänk då på vilka skor du helst vill ha med dig. Det ultimata är att ha ett par skor du kan använda hela dagen och ett par mer uppklädda för mötet eller kvällen. När det kommer till väskor ska du alltid planera att resa med en större i handen tillsammans med den lilla väskan i, man behöver nästan alltid båda storlekar för att känna sig bekväm och ha kontroll på sina saker, vart du än är.

Bild

3. Prioritera fukt

När det kommer till dina ”beauty”-produkter, packa inte ner halva skåpet för att du tänker att du på hotellet ska ha en spakväll för dig själv – du vet att det aldrig blir så. Satsa istället på några få produkter som återfuktar huden efter din resa. En viktig detalj: packa dina produkter i en liten necessär som du har i handväskan istället för rullväskan. Att inte behöva öppna din rullväska i säkerhetskontrollen för att ta ut necessären är grundläggande, då slipper du en ostrukturerad öppning av din väska och sparar tid.

PS. glöm inte att ta med några extra ”säkerhets”-plastpåsar i väskan när du reser gången innan.

4. Gå på din magkänsla

Avslutningsvis, om du känner dig osäker på något du packat ner i väskan – ta bort det. Du kommer inte använda det utan istället bara låta det ta plats i din redan överfyllda väska. När det kommer till packning inför jobbresan så är det ”less is more” som gäller.

*

Bocka av denna lista varje gång du ska resa med jobba, eller kanske även privat – så lovar jag dig att du får mer struktur på packningen och mindre resfeber dagen innan.

Bon Voyage!