Här är de snyggaste midsommarklänningarna just nu

Bild: Adoore

Pandemin har äntligen släppt sitt hårda grepp om livets alla fester, och dagen med stort D närmar sig med stormsteg. Det är ju faktiskt så att vi inte riktigt firat midsommar på två år! Låt det aldrig hända igen! Av alla fester så skulle jag vilja påstå att midsommarafton är festernas fest. Man kan ha lätta, smickrande klänningar och börja dagens bestyr vid lunch. Det är nästan så att jag får gåshud bara av tanken. Men högtiden som kvalar in på i alla fall min favorit-lista kommer inte helt utan bekymmer. Många velar en hel del med vad man ska ha på sig och den ständiga frågan om huruvida det kommer regna eller inte gör sig ständigt påmind. Innan vi djupdyker i alla snygga klänningar som trängs i butikerna just nu, vill jag därför ge er alla ett hett tips. Ta med er en varm tröja! Det ser inte bara charmigt ut att klä sig i en snygg klänning och en oversized kashmir, det håller dig även varm. Då var det sagt, let’s get into it: 

Den blommiga klänningen 

En blommig klänning är lika välbekant på midsommar som sillen och snapsen, men det gör  den inte mindre välkommen. Vill du satsa på den klassiska midsommar-looken så är det den  blommiga klänningen du ska köra på. Matcha med ett par strappy klackar och krans i håret.  På tal om hår, eftersom en blommig klänning och en krans i håret är relativt detaljrikt så  hade jag satsat på en mer avslappnad frisyr. Gör svala lockar eller föna håret med lite  struktur. Ska man ha väska på midsommar eller inte? Jag tycker faktiskt inte det, men om du  måste ha med dig saker så satsa på en stor väska som du kan ställa ifrån dig.  

Midsommarklänning

Klänning 1 / Klänning 2 / Klänning 3

Den knalliga klänningen 

Vårens och sommarens största trend, den knalliga klänningen går även den bra att bära på  midsommar. Våga ta ut svängarna lite och matcha mer än gärna med en likaså knallig sko.  Eftersom dessa klänningar oftast inte är mönstrade hade jag gått all in även på håret och  sminket. Risken finns att ditt smink och hår ser nedklätt ut i kontrast till din sprakande  klänning, så var inte rädd för att måla dig bara lite, lite extra. För att vara den mest  fashionabla på stället så ser du givetvis till att köpa eller plocka matchande blommor att ha i  din krans.

Klänning 1 / Klänning 2 / Klänning 3

Den vita klänningen  

Låt oss snacka klarspråk. Vit klänning och bruna ben, finns det något snyggare? Jag tror  faktiskt inte det. Om du precis som jag har en kärlek till det avskalade modet så tycker jag  inte att du ska ha på dig en blommig eller färgglad klänning bara för att det är midsommar.  Att hålla det minimalistiskt med en sval, vit klänning med snygga detaljer är minst lika fint  som att maxa. Om du vill sätta en guldkant på denna look så matchar du med en sko i färg.  Den trendigaste färgen att titta efter just nu är orange, så var inte rädd för att leta efter en  orange sko. 

Midsommarklänningar

Klänning 1 / Klänning 2 / Klänning 3

Stilrena alternativ till klänning 

För dig som inte vill bära klänning så finns det också en hel del alternativ. Jag hade  personligen kört på ett matchande set för att nå den högtidliga känslan man ändå vill åt på  midsommar. Att matcha en kjol till en matchande topp är i min ögon lika snyggt (om inte  snyggare) än att köra på en klänning. Om du inte gillar toppen till nedan alternativ går det  givetvis lika bra att matcha med något du tycker bättre om. Det fina med att klä sig i  klänning och topp i stället för en hel klänning är just flexibiliteten av att kunna matcha som  man vill. 

Klänning 1 / Klänning 2 / Klänning 3

*

Vill du läsa mer om mode på FORNI? Klicka här!