SHOPPA ARTIKEL

Mors dag – tips på kärleksfulla gåvor och gester!

Bildkälla: @scoutthecity

Den 28 maj är det dags att fira alla fantastiska mammor på Mors dag och det är verkligen på tiden att börja fundera på hur man vill visa sin mamma uppskattning. Vi har listat 6 tips på gåvor och kärleksfulla gester som kommer göra alla mammor varma i hjärtat!

Fina gester

Man behöver inte visa uppskattning genom materiella ting – i många fall är det nog snarare så att våra mammor uppskattar fina små gesterna mer, tror ni inte? Vi är dessutom inne i en period där man vill hålla i sin plånbok lite extra och kanske spara in slantar där det går att spara in dom. Så här kommer 3 härliga tips på perfekta Mors dag-presenter som inte kostar oss skjortan:

Baka mammas favorit-bakelse

Tycker du att det är roligt att vara i köket och baka härliga tårtor och bakelser? Då är det här tipset något för dig! Ta dig tiden att baka din mammas favorit-bakelse och bjud på den på söndag. För att göra det lite extra ”mammigt” kan man alltid dekorera bakelserna med fina dekorations-bokstäver, hjärtan eller göra hela bakelsen i form av ett hjärta, som bilden i mitten här!

Bild 1: @brinkenbakar / Bild 2: @bakamedfrida / Bild 3: @camillahamid

Städa & piffa ett rum eller plats

Att ta sig tiden att städa och piffa ett rum eller någon specifik plats hemma hos sin mamma är verkligen ett supertips på Mors dag present! Här kan det handla om att ta tag i ett helt rum och verkligen göra en storstädning med allt vad det innebär. Men det kan också handla om att piffa till någon specifik plats. Och här vill jag verkligen tipsa om balkonger och/eller uteplatser! Det är verkligen tid att damma av utemöblerna, hänga upp mysiga ljusslingor, plantera fina sommarblommor och piffa med kuddar och plädar. Din mamma kanske inte har haft tid att förbereda detta än och därför är det ett perfekt läge för dig att visa uppskattning och samtidigt fixa en härlig plats att ha Mors dag-fikat på. Vill du ha inspiration på hur man kan inreda balkongen och uteplatsen kan du kolla in den här artikeln!

Fint meddelande & blombukett

Det här tipset bör alla ta till sig och faktiskt göra – skriva ett fint meddelande! Du kanske inte kommer hinna träffa din mamma på söndag men du har förmodligen några minuter över under dagen att skriva ihop ett fint meddelande och skicka till henne. Eller ännu bättre! Ta upp telefonen och ring, berätta hur mycket du uppskattar henne, lovar att det kommer göra henne glad!

Om du planerat att träffa din mamma på söndag är ett tips att skriva ditt meddelande på en liten lapp istället. Kanske i något fint kort som hon kan spara och läsa flera gånger om. Nu i maj blommar även många fina blommor ute, så har du tillgång till en trädgård eller något annat naturområde kan du spara in lite pengar och plocka en egen fin bukett med vilda blommor. Kolla bara upp så att blommorna inte är fridlysta innan du plockar dom.

Gåvor att köpa

Om man istället känner att man vill lägga lite pengar och köpa en fin gåva kommer här tre tips på presenter som passar perfekt att ge till mamma på Mors dag!

Hudvård

Hudvårdsprodukter är verkligen perfekt att ge bort i Mors dag present. Ta reda på din mammas favoritprodukter och köp den, det kommer uppskattas, lovar! Om du inte har möjlighet att kolla vad din mamma använder för produkter eller om du tycker att det är dags för henne att prova någon ny produkt kommer här tre tips på produkter att köpa.

Moisturizing Face Cream

Moisture Surge 100-Hour Auto-Replenishing

405 kr från CLINIQUE
Köp

Body & Hand Lotion

Wood Sage & Sea Salt

600 kr från JO MALONE LONDON
Köp

Blue Retinol Serum Night

940 kr från BIOTHERM
Köp

Kaffe & te

Till alla er som har mammor som älskar kaffe och/eller te så vill jag verkligen tipsa om dessa produkter från Svanfeldts Coffee! När man köper kaffe eller te från Svanfeldts Coffee köper man inte bara magiska produkter – man bidrar även till forskningen då företaget har valt att för varje sålt kilo kaffe eller te skänka 10 kronor till Hjärnfonden. En helt perfekt present till mamma på Mors dag!

Provbox – malet kaffe / Gåva – Queen of heart / Mugg / Provbox – kaffekapslar / Provbox – te

 

Smycken

Smycken är en klassisk mors dag-present och någonting som alltid uppskattas. Så har du en mamma som älskar smycken tycker jag att du ska kika in dessa fina, som dessutom alla tre har berlocker som kan kopplas samman med fina budskap som passar perfekt till Mors dag.

Ring med evighetsknut

299 kr från Pandora
Köp

Halsband med hjärta

849 kr från Safira
Köp

Armband med nyckel

748 kr från Skultuna
Köp