Varje månad kollar vi på Daily Forni upp de mest googlade frågorna som leder in till oss, och varje gång finns det en bestående punkt – Michaela Forni Acai Bowl. Så självklart ska vi bjuda er på Michaelas efterfrågade recept på acai bowl, både i foto och rörlig bild. Vi är övertygade om att ni efter detta kommer kunna göra den perfekta acai bowlen, för helt ärligt är det lätt som en plätt!
För en person behöver du dessa ingredienser:
1 dl osötad mandelmjölk (eller naturell havreghurt om du vill ha din acaibowl lite krämigare)
1 dl frysta bär (vi använder blåbär och hallon)
En banan
1/2 dl Acaipulver
Till garnering:
Sista slanten av bananen
En kiwi
En näve mullbär
En tesked chaifrön
Kokoschips
En matsked jordnötssmör
How to do it:
Mixa mandelmjölk, banan, frysta bär och acaipulver i ca 1 min.
Häll upp smeten i en skål.
Garnera med bananskivor, skivad kiwi, mullbär, chiafrön, kokos och en rejäl klick jordnötssmör (eller mandelsmör som också är en favorit!). Klart!
Hängde du inte med? Se receptet i rörlig bild istället:
OBS! Vi ser att det står ”färska bär” i videon, men se till att använda frysta bär – annars blir inte konsistensen rätt!