Reseguide: Amalfikusten

Amalfikusten har länge varit ett resmål på min bucketlist, det vill säga något som jag mer än gärna ville göra, och i somras blev det gjort. Aldrig har jag besökt ett så vackert och romantiskt resmål som detta, det kan liknas vid att bli nykär. Denna resa unnar jag alla att göra!  

Where to live?

La Sirenuse
Via Cristoforo Colombo, 30, 84017 Positano SA
Är du en hotellfantast så är det på La Sirenuse du ska bo. Välkänt romantiskt hotell på bästa läge mellan bergen i Positano, här finns allt du kan tänkas behöva för att uppleva något speciellt.

Grand Hotel Angiolieri
Via Santa Maria Vecchia, 2, 80066 Seiano di Vico NA
Detta hotell ligger i bergen ovanför Vico Equence mellan Positano och Sorrento. Enklare rum, men fantastisk utsikt, mat och service. Poolområdet är av mindre karaktär men mycket personlig och mysig med en utsikt som man inte kan sluta titta på.

Where to eat?

La Sponda
Via Cristoforo Colombo, 30, 84017 Positano SA
Denna restaurang tillhör hotellet La Sirenuse som jag nämnde ovan. Vill man inte betala hotellpriset men ändå uppleva den fantastiska utsikten och känslan som ligger över hotellet, så ska man boka bord på La Sponda. Dock är denna restaurang med i Michelin Guide, så var bered att betala en del för maten.

Ristorante Marina Grande
Viale della Regione, 4, 84011 Amalfi SA
Denna restaurang är med i Michelin Guidens nya ”L’Asiette” kategori, vilket är nivån som är innan stjärnnivån och erbjuder fantastisk mat, men till bättre priser. Vid hamnen i Amalfibyn ligger denna pärla på en brygga precis vid hamnen, med personlig service och kreativ meny. De erbjuder rätter som är grundade i klassisk italiensk mat men med lite nytänkande kreativitet.

Chez Black
Via del Brigantino, 19, 84017 Positano NA
Det här stället ligger nära stranden i Positano och har en mer enkel känsla över sig. Perfekt att gå och äta middag på om man vill äta klassisk italiensk mat till bra pris, efter att ha promenerat runt i gamla stan och kollat i små butiker.

What to do? 

Beach klubb, La Scogliera
Via Cristoforo Colombo, 66, 84017 Positano SA
Stränderna i Positano och Amalfi är mycket små, vilket i princip betyder att man ligger som en packad sardin. En av de större beachklubbarna är La Scogliera som erbjuder enklare solstolar till bra pris, men även en enskild del med solbäddar på klipporna och personlig service – beroende på vad man vill betala. Oberoende av vart du väljer att sola, så har du en fantastisk utsikt över Positano och dess färgglada hus.

Drink, Franco’s Bar
Via Cristoforo Colombo, 30, 84017 Positano SA
I mina ögon är detta en riktig turistfälla, men baren erbjuder en fantastisk panorama utsikt och riktigt goda drinkar i en artistisk miljö som gör den värd ett besök. Går du hit i solnedgången så kan du få se en av de finaste utsikter du någonsin har sett med Positanos färgglada hus i bakgrunden.

Drive 
Amalfi Coast
Att befinna sig på Amalfi kusten utan en bil är som att gå på stan naken, i princip. Bland det charmigaste med denna del av Italien är att bila på småvägarna längst med bergen. Utsikten var det finaste jag någonsin skådat i mitt liv och minnesbilden kommer att få följa med mig in i mörka höstdagar.

Boat To Capri
Sorrento Port
Vill man göra någon typ av utflykt, men ändå bo kvar på Amalfi kusten, då ska man definitivt ta färjan över till ön Capri som ligger cirka 1 timme bort från fastlandet. Det går färjor både på morgon och kväll, men det gäller att boka i tid (gärna dagen innan) så att man får tag i en biljett. Väl på Capri finns mycket att se och göra, bland annat hyra en egen båt, simma i grottor eller se historiska Villa San Michelle med underbar utsikt.

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA