Reseguide: Paris

Where to live?

Villa Royale 

2 Rue Duperré, 75009 Paris

Ett hotell med lika mycket romantik som sensuellkänsla hittar man på Pigalles hetaste gata nära Moulin Rouge. Härlig distans till vad som sägs vara den centrala staden och omringad av heta nya ställen som många knappt hört ordet om. Att rummet sedan är helt rött och i sammet är en sak för sig – Had me at hello! 

Le Pavillon De La Reine

28 Place des Vosges, 75003 Paris

Detta är ett hotell i närheten av Marais som jag har hört mycket gott om. Hotellet är inte bara omringat av en mysig trädgård, utan det har även den klassiska franska stilen som jag älskar. För dig som inte vill gå runt på stan hela dagen och älskar spa så är detta boende helt perfekt. Att bo här ligger verkligen på min to-do lista! 

Hotel Amour 

8 Rue de Navarin, 75009 Paris

Det pratas mycket om detta hotell – en fördetta bordell som man gjort om till ett mer kreativt hotell med otroligt spännande rum. Inget sig likt det andra vad det verkar som, definitivt hotellet för dig som vill prova något mer modernt. Jag har själv inte bott här, men hade gärna provat nästa gång! 

Where to lunch? 

Chez Janou

2 Rue Roger Verlomme, 75003 Paris

Detta hak är bland de absolut mysigaste ställena jag varit på i mitt liv. Genom att strosa på gatorna i Marais hittar man enbart det här gömda stället om man tidigare fått höra om det. Beställ in musslorna med pestomarinad och ett glas franskt vitt vin för den maximala franska känslan. Var beredd på att anpassa dig till den franska kulturen – menyerna finns inte ens på en engelska. 

Hotel Grand Amour

18 Rue de la Fidélité, 75010 Paris

Instagramvänligt ställe som redan cirkulerar på sociala medier. Oväntat bra mat, service och stämning tillskillnad från andra välkända Instagram-hotspots som vanligtvis är katastrof. 

Hotel Costes 

239-241 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

Jag har både bott, ätit och festat på detta hotell genom åren. Trots dess posh-stämpel så älskar jag stället med hela mitt hjärta, hetare ställe får man leta efter. Har man inte varit här så måsten man gå dit, i alla fall på ett glas vin och deras efterrätt med franska bär. 

Where to dine?

Lou Lou

107 Rue de Rivoli, 75001 Paris

Kanske Paris absolut trevligaste restaurang beläget på Place Vendome nära L’louvre. Under våren bör man boka bord på uteterrasen där man med den vita-duken-känslan får felfri utsikt över Eiffeltornet. Min senaste middag där glömmer jag aldrig, aldrig. 

L’Atlas 

11 rue de Buci, 75006 Paris, Frankrike

Letar man efter det klassiska franska stället med kött, pommesfritt och röttvin så är detta restaurangen att spendera sin kväll på. I restauranghjärtat av Saint German hittar man denna pärla som erbjuder lika mycket trevlig atmosfär inomhus som utomhus. 

Pink Mamma

20bis Rue de Douai, 75009 Paris

Ett till ställe på ”hotspot” listan i Paris just nu. Ligger i trendiga Pigalle på en korsning som inte går att missa då den pryds med en rosa fasad. Inredningen är cool men mysig, och maten väl godkänd. 

Hotspots

Ober Mamma 

107 Boulevard Richard Lenoir, 75011 Paris

Detta hak tillhör Big Mamma Group som driver några få välkända italienska ”trattorier”. Ober Mamma är en av de senaste (trots att den nu varit med ett tag!) och erbjuder inte bara bra mat och cool inredning, utan även härligt häng. Italiensk mat behövs i Paris också, ja! 

Le Grand Musée du Parfum

73 Rue du Faubourg Saint-Honoré

Väldigt annorlunda men spännande museum där man tas med i ”sensation, njutning och förståelse” i den stora parfymvärlden. Förutom att få lära sig generellt om parfym så får man också lära sig mer om vikten av att uttrycka sig själv genom rätt doft. Modeintresserad som jag är så vet jag hur stor del av modehusens intäkter som faktiskt kommer från parfym – vilket gjorde detta besök extra intressant!  

Holiday Café 

192 Avenue de Versailles, 75016 Paris

Letar du efter ett fotovänligt men mysigt café så ska du gå hit. Detta ställe bjuder inte bara på den franska cafékulturen utan även den klassiska menyn, trots att de är grundat av den trendiga amerikanska resetidningen Holiday. 

Don’t Forget 

Place du Tertre

Place du Tertre, 75018 Paris

Min pojkvän som tidigare bott i Paris lurade med mig en söndagsmorgon upp mot Sacre Couer (läs: tusentals trappsteg) för en liten promenad och överraskade mig med det absolut finaste franskatorget jag sett. Du möts av en fransk marknad, lokalbefolkning och stadens absolut mysigaste frukostställen. Sätt på dig träningsskorna och traska hit! 

Le Café Marly

93 Rue de Rivoli, 75001 Paris

Detta välkända ställe erbjuder den bästa utsikten över Louvre-pyramiden med trevlig vy under dagens alla timmar. Jag skulle säga att det är mest populärt att gå hit för lunch eller en eftermiddagsdrink, men jag slår i denna guide ett slag för kvällsdrinken eftersom stället även är öppet till två på natten (mindre folk!).

Causses 

55 Rue Notre Dame de Lorette, 75009 Paris

Gillar du som jag mysiga ställen så ska du gå förbi Causses. En fransk organisk matbutik på hörnet om Rue Chaptal. Där handlar man som på franska kusten med en stråväska som korg. Även om man inte ska handla så är känslan härlig av en lokalbutik med fokus på hållbarhet. Tycker du inte? 

Palais Galliera

Rue de Galliera, 75016 Paris

Detta museum ligger beläget nära Champs-Élysées och är en av de klassiska muséerna i Paris som specialiserar sig på mode och modehistoria. Just nu visas bland annat en utställning av Martin Margiela där man får följa modedesignerns kollektioner från år 1989 till 2009. För sådana modenördar som jag! 

Galeries Lafayette 

40 Boulevard Haussmann, 75009 Paris

Det charmigaste shoppingvaruhuset i Paris är grundat 1912 och erbjuder lika bra sortiment som en Paris-upplevelse. Här hittar du allt du kan tänka dig från mode till skönhet, självklart inkluderat de exklusiva modehusen. Ta dig upp från botten till toppen för att få en maximal upplevelse.  

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA