Så botar du bakfyllan

Välkommen tillbaka till livet! Sverige har öppnat upp igen och så har även klubbar, barer, sena kvällar på restauranger, konserter och allt sånt som många av oss vill ha i våra liv för att känna oss just levande. Om ni läste senaste Sexpectations (här hittar ni den annars!) så vet ni att vi var flera i FORNI-teamet som hade längtat efter den här öppningen. Singel eller inte singel – alla har ett behov av att gå ut och socialisera.

Med utelivet kommer dock en bitter eftersmak av huvudvärk. Sena nätter med skålande i bubbel, dans på trånga klubbar och lite sömn kommer resultera i en smygande bakfylla dagen efter. Det finns dock ett gäng knep som vi kan ha med oss för att minska baksmällan! Kanske har du glömt bort dem efter den här tiden i pandemi. Men oroa dig inte, här kommer vi som en trevlig påminnelse om hur du tar hand om dig själv för att må så bra som möjligt!

Undvik koffein
Dagen efter en utekväll ska du undvika koffein. Kroppen är extra känslig för koffein dagen efter på grund av att den är uttorkad, och eftersom koffein kan bidra till huvudvärk, yrsel, illamående och andra saker som oftast redan finns med i bilden dagen efter ska det uteslutas för att inte förvärra symptomen.

Håll dig till vatten
Den bästa drycken för dagen efter är vatten. Undvik läsk som även det innehåller koffein och satsa på att få i dig rikliga mängder vatten. Bästa – och enklaste – knepet!

Kallbad eller kalldusch
Ett ordentligt kallbad får igång blodcirkulationen och brukar kallas för en pånyttfödelse. Ta ett dopp i närmsta vatten eller ställ in duschen på iskall och stå i en minut. Det här är en 100% garanterad grej för välmående.

Resorb + 1 liter vatten innan läggdags
Vanligaste knepet i boken av en anledning – det funkar ju. Ha en karaff med vatten redo i kylen och resorb framme, så klunkar du i dig hela härligheten innan du somnar.

Frisk luft
En timmes promenad i frisk luft kommer bota både huvudvärk och ångest! Just do it honey!

Var snäll mot dig själv
Vem här inne har haft bakisångest, räck upp en hand! Alla? Oj då. Jo men så är det – att efter en ordentlig utekväll är det inte helt ovanligt att vakna upp och tänka på något man gjort och få ångest. Men varför, egentligen? Och om vi ska vara helt ärliga – vad gör det om 100 år? Troligtvis ingenting. Så var snäll mot dig själv dagen efter och fokusera på hur kul du hade det med dina kompisar istället för att tänka på något dumt du sa eller ett onödigt sms som skickades.

Det var det lilla. Hoppas du hade riktigt kul i helgen! Du var värd att få leva ut extra allt så laga en god middag ikväll och njut av din festliga helg.