5 outfits perfekta att bära på midsommar

Bild: Matilda Djerf

Tro det eller ej, men vi närmar oss midsommarafton! Även om ju årets midsommarafton är lite annorlunda om vi jämför med hur det brukar se ut så vill jag ändå uppmana till att klä upp sig. En snygg outfit gör sitt för humöret och högtider blir inte högtider om man inte ger dem sitt stoff genom att göra sig till lite. Så på med det stora leendet, blommorna i håret och klä upp dig ordentligt. Den här midsommaraftonen satsar jag på att hålla mig trendig i härliga färger utan alltför mycket mönstrat. Även om ju midsommar är en väldigt blommönstrad högtid så tar vi i den här artikeln tillfället i akt och presenterar lite mindre mönstrade outfits.

Klä dig snyggt utan att kompromissa med bekvämligheten i svallande långklänningar eller var coolast på plats i shorts och snygg topp. Matcha dina outfits med ett par snygga solglasögon och en lägre klack. Tänk på att man ofta spenderar midsommar utomhus så skippa de högsta klackarna och håll dig stående igenom hela aftonen. Glöm inte heller att använda SPF och dricka mycket vatten!

Solglasögon / Väska / Klänning / Hatt / Skor

Sommarens snyggaste färg heter rostorange! Har du inte testat ett plagg i den här färgen än så gör det direkt. Färgen förhöjer din bränna med 200% och ger även ett resultat av lyster på huden. Att hålla huvudet svalt med en hatt är både det snyggaste och det trendigaste du kan göra – så införskaffa en hatt omedelbart. Ett hett tips när det kommer till styling av sommarklänningar är att det går att göra din strand-klänning till en stads-klänning. Se bara till att matcha upp strandklänningen med väldigt “klädda” accessoarer. Bär gärna både väska- och sko i läder och lägg en blazer över axlarna så är du redo för en jobbdag i din strandklänning. Voilá!

Solglasögon / SkorKlänning / Örhängen / Väska

Ytterligare en väldigt snygg färg att bära i sommar är mörkgrönt! Den här väldigt sobra färgen är extremt vacker att matcha ihop med guld, de färgerna gifter sig nämligen väldigt väl ihop. När vi ändå pratar om färg så vill jag även slå ett slag för att våga testa lite färger i sommar. Det enklaste du kan göra är nämligen att köpa en klänning i en färg du gillar. Då behöver du inte matcha ihop den med något annat plagg och färgen kan vara ett statement i sig. Så om du känner att du har fastnat i ett väldigt färglöst mönster – då är det nu du ändrar på det. Om jag skulle satsa på några färger i sommar så hade det tveklöst varit den rostorangea eller den här gröna. Komplimangerna kommer att hagla in!

midsommar

Topp / Kjol / Skor / Solglasögon

Ett romantiskt set, blir det mer midsommar än så? Jag tror inte det! Jag vill även lägga in en notis om att jag tycker att man är otroligt klok om man köper många set i sommar. Det är nämligen så att set går att matcha på 100 olika vis och risken för att du tröttnar på ditt set är mindre än för en klänning. Den här toppen är till exempel lika snyggt till ett par jeans en måndag på kontoret som till en svallande långkjol eller ett par knälånga shorts. Oavsett hur du väljer att matcha toppen så går det som sagt att skapa mycket variation i ett plagg som inte nödvändigtvis måste vara matchade med varandra. Även kjolen går att byta topp till och vipps så kan du få en helt ny look med samma plagg. Smart shopping!

midsommar

Topp / Kjol / Solglasögon / Skor

Ännu ett riktigt snyggt set. Det här rutiga setet är de ända plaggen med mönster som har kvalat in på listan över midsommar plagg. Detta just för att rutor är extremt trendigt i sommar. Det skiljer sig lite från hur det brukar se ut eftersom vi har för vana vid att alltid göra rutor trendiga på höstsäsongerna – men den här sommaren får rutorna sola sig i rampljuset! Precis som setet ovan så går även de här plaggen att dela upp i en topp och en kjol och matcha i ändlöst många variationer.

midsommar

ToppShortsSkor / Solglasögon

För de som inte trivs i kjol eller klänning så har vi såklart ett alternativ med shorts och topp! Matcha shortsen med ett par snygga skor med snörning upp på benen för en riktig 10-poängs look. Att leka med kontrasten mellan maskulint och feminint är ofta ett recept på en lyckad styling. Så var inte rädd för att matcha dina långa shorts med ett par riktigt feminina skor eller en romantisk topp. Det skapar djup i din look och gör att den blir iögonfallande! Det är nog ingen hemlighet att jag gillar de långa shortsen, men för er som inte är helt övertygade än så vill jag säga en sak: de långa shortsen är det skönaste du kan ha på dig. Klart slut!

*

Vill du läsa mer om mode? Tryck här