Den viktigaste festen någonsin

Bild: Michellemdriscoll

Vad ska du ha på dig på lördag? Jag vet inte, något storslaget! Vi tittade på varandra och log stort och eftertänksamt. Jag och min partner in crime Amanda skulle äntligen få återgå till att göra det vi älskar igen. Trängas på dansgolv, flirta med gulliga killar och låta klackarna fastna inne på ett klibbigt golv någonstans runt Stureplan. Vi skulle få komma ut igen och leva ut eller kasta bort våra ungdomsår i suddiga nätter som aldrig tar slut.

Jag vill påstå att det har funnits två olika pandemier som kretsats parallella världar under den här tiden. Det är en pandemi som alla som varit i förhållande har upplevt, men det är en helt annan som vi singlar har upplevt. Givetvis har dessa två lägren upplevt ensamhet och förtvivlan på olika håll – men faktum kvarstår att det har varit två otroligt olika situationer. För mig som tagit mig igenom den här pandemin på egen hand så ser jag faktiskt den här helgen och festen som pågått från torsdag kväll och som kommer att avslutas sent på söndagen är den viktigaste festen någonsin. Jag vet att jag inte är ensam om att känna mig törstig på att uppleva glittriga stunder, möta nya människor och fullkomligt drunkna i någon annans charm.

Eftersom jag vet att vi är flera som längtar efter kommande helger (för let ́s face it, det kommer att vara galet på stan ett tag framöver) så vill jag dock ge er lite tips som jag plockat upp. Jag insåg nämligen att jag var helt fel på det när jag äntrade utelivet i torsdags, så här kommer några läxor som jag lärde mig utav.

  1. Om du vill passa in i Stockholms uteliv så är det tyvärr inte regeln more is more som gäller. I Stockholm klär man sig ganska ”nedtonat” även på klubben och det hade tydligen inte förändrats under pandemin. Så om du vill matcha resterande gäster på klubben – kör på något lite low key. Om du inte vill matcha de andra, så tar du på dig en outfit extra allt och äger den.
  2. Var beredd på stela möten! Jag är ledsen alla single ladies men det blir inte mindre stelt att möta på ett gammalt ragg på klubben när man suttit hemma i snart två år. Det blir snarare tvärtom, stelare. Så var beredd på att stelprata, kom förberedd och visualisera innan vilka du skulle kunna stöta på och vad du skulle vilja säga till dem.
  3. Varannan vatten! Världen tråkigaste tips, jag vet! Men det är verkligen inte kul att vara den övertaggade singeln som äntligen får komma ut på stan och bokstavligen kryper runt inne på Spy bar. Jag såg många såna här exempel i torsdags (kanske även mig själv inräknat) men jag har lärt mig min läxa och tar igen de andra helgerna.
  4. Vett och etikett. Jag gjorde några iakttagelser under mina sena kvällar i ett nyöppnat Stockholm och insåg att vett och etikett verkar på vissa fronter ha glömts av under Corona. Glöm inte bort att det fortfarande inte är okej att ragga på en kompis flickvän, dansa för nära eller spilla drinkar över främlingar. Jag vet att det kan vara svårt att hantera sig själv ibland, men reflektera över det innan själva utgången så kommer det att sitta även under natten!
  5. Have fun!!

*

Vill du läsa fler krönikor från FORNIs sexpecatiton? Klicka här!