Hudvårdsrutinen som sätter ditt glow på plats inför sommaren

Samarbete medMakeup Mekka

När det gäller att få till den där solkyssta looken är det vanligt att vi vänder oss till olika typer av sminkprodukter för att på så sätt addera lyster och glow till ansiktet. Men genom research och egen erfarenhet kan jag säga att nyckeln till att uppnå verklig lyster innefrån-och-ut börjar med att använda sig av rätt produkter i hudvårdsrutinen. På så sätt behandlar du först huden och skapa en naturlig, hälsosam hy som du sedan kan förstärka med smink. Fortsätt läsa för att få reda på vilka produkter du ska få in i hudvårdsrutinen för att säkerställa glowy hud hela sommaren!

Serum

För att ge din hud de bästa förutsättningarna att ta sig an dagen bör du använda ett ansiktsserum. Serum är fantastiska eftersom de låser in fukt och ger hyn en extra boost av näringsämnen. Makeup Mekka Glow Booster, är en primer och serum kombinerat i ett och ger dig en perfekt bas för att få till det där önskade glowet, den har nämligen en lätt tint och skimmerfärg som jämnar ut hudtonen och adderar lyser. Serumet är även fullproppat med bra ingredienser som tränger in i huden på cellnivå.

Kombinera gärna deras ansiktsserum med Makeup Mekka Caffeine Lid & Under Eye Serum för att även ge området runt ögonen ett piggare intryck. Ett uppfriskande ögonserum som innehåller koffein för att ge en uppiggande boost för trötta ögon. Koffein har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att dränera huden och minska synligheten av mörka ringar. Flaskan har en kylande applikator som stimulerar cirkulationen under ögat. Perfekta kombon för att uppnå glowy hud!

GLOW BOOSTER

149 kr från Makeup Mekka
Köp

CAFFEINE LID & UNDER EYE SERUM

159 kr från Makeup Mekka
Köp

Glow booster

Ansiktsmassage

Vi har nog alla någon gång ibland tittat oss i spegeln och tycker oss se vår stress och trötthet synas igenom huden. En anledning till detta kan bero på att cirkulationen i ansiktet är dålig och att gifter och blockering byggts upp i hudens celler. Att ge ditt ansikte en massage med en Gua Sha kommer bidra till bättre cirkulation och lymfdränage, vilket i sin tur hjälper huden att naturligt ta bort gifter och ge mer spänst och glowy hud. Ansiktsmassage kan också hjälpa till att lindra ömma och stressade områden i ditt ansikte samt ge anti-aging fördelar, minska svullnader. Prova Makeup Makka Rose Quartz Gua Sha, mineralerna i stenen är också kända för att vara bra för huden och används för att massera ansiktet och öka blodcirkulationen och stimulera lymfsystemet. Använd gärna ihop med något utav Makeup Mekkas serum.

Ansiktsmask

Om du lider av en matt hy som behöver omedelbar upplivning, är då en ansiktsmask ett snabbt sätt att lösa det. Makeup Mekka Pink Clay Mask, den här rengörande och återfuktande lermasken har en underbar konsistens som direkt vid applicering svalkar och lugnar huden, jag måste också påpeka den ljuvliga doften! Masken innehåller bland annat Manicougan Clay och Kaolin som djuprengör porer, och fyller på med fukt. Den innehåller också antiinflammatoriska ingredienser som hjälper till att lugna huden. För att verkligen få till spa-känslan rekommenderar jag att applicera masken tillsammans med Makeup Mekkas Face Mask Silicone Brush.

Sheet mask

En av de viktigaste delarna i när det gäller att vårda om sin hud, oavsett vilken hudtyp du än har, är återfuktande. Genom att boosta hudens återfuktningsnivåer stödjer hudens barriär och skyddar den från miljöpåverkande faktorer som kan bidra till matthet och skador på hyn. Ett perfekt sett att fukt-boosta och ge glowy hud är att regelbundet applicera sheet masks. Dessa masker erbjuder återfuktning, näring och behandling, dessutom är de formulerade med olika specifika ingredienser för varje hudtyp, för att hantera eventuella problem och förbättra din lyster. Makeup Mekka Sheet Mask.

Solskydd

Hela vintern går vi och längtar efter sommar-glowet och som vi alla vet,  finns det massvis av makeup-highlighters som verkligen hjälper att åstadkomma detta, men ett underskattat knep för att få en naturlig glowy hud, oavsett årstid, är faktiskt solkräm. Det ger dig inte bara SPF-skydd (vilket som vi vet, bör användas året runt). Men en bra fuktgivande solkräm har även förmågan att ge dig en frisk och strålande hy. Därför rekommenderar jag er att kolla in Makeup Mekka Sun Cream Face Protect SPF 30. Detta solskyddet har den där perfekta konsistens som snabbt absorberas in i huden utan att kännas klibbig. Den innehåller även Vitamin E som fungerar som en antioxidant och bidrar till att skyddar våra cellerna mot stress, och det är bara att inse – ditt ansikte kommer stråla betydligt mer om det är fritt från stress.

Self Tan drops

Ett enkelt och snabbt sätt att förstärka effekten av ett solkysst ansikte är att använda brun utan sol och produkter som innehåller bronzande ingredienser. Prova därför Makeup Mekka Self Tan Drops, som du enkelt kan lägga till i din vardagliga fuktkräm. Produktformulan är beriktigad med naturligt återfuktande ingredienser och flaskan har en praktisk pipett som gör produkten enkel att applicera. Du behöver bara några droppar som du antingen blandar med en fuktighetskräm eller direkt i ansiktet.

Makeup Mekka

Läs mer om skönhet här!