SHOPPA ARTIKEL

Vilken ansiktsborste passar just din hudtyp?

Samarbete medFOREO
Shoppen i den här artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se produkter

Det finns ett skönhetsmärke som mer eller mindre exploderat på sociala medier under de senaste åren. De har omnämnts i artiklar, tester, fått utmärkelser – ja, det har varit helt omöjligt att missa detta skönhetsvarumärke! Jag talar förstås om FOREO. Mitt första möte med produkterna var faktiskt på Åhléns City i Stockholm när jag en eftermiddag vandrade runt efter jobbet och frågandes klämde på dessa färgglada silikon-klumpar. Sedan dess har jag lärt mig betydligt mer och varumärket har idag en självklar plats på nedersta hyllan i mitt badrumsskåp.

Men det kan vara svårt att veta vilken av alla ansiktsrengöringsborstar som lämpar sig för just din hy. Därför tänkte jag att vi ska djupdyka in i LUNA-familjen och se vilka borstar som passar din livsstil, hudtyp och budget!

Vilka är FOREO?

De må vara omskrivna världen över, men faktum är att FOREO är ett svenskt företag som grundades 2013. De har vunnit många internationella priser inom beauty och säljs idag i över 70 länder. Under 2017 såldes det en FOREO-produkt var tredje sekund, helt galet!

Samtliga FOREOs ansiktsborstar är gjorda av ultra-hygieniskt silikon som motverkar bakterietillväxt och är därmed 35 gånger mer hygieniska än vanliga nylonborstar. Alla produkter är vattentäta och tack vare det hygieniska materialet kan ansiktsrengöringsborstarna enkelt rengöras med tvål och användas om och om igen. Ett miljövänligt alternativ alltså!

LUNA-familjen

FOREO har inte bara en, utan ett tiotal olika typer av rengöringsborstar. Utöver det har de även masker, tandborstar, ögonmassage och LED-ljusbehandling. Men denna gång tänkte jag att vi skulle fokusera på den viktigaste delen i skönhetsrutinen – nämligen rengöringen. LUNA-borstarna tar bort upp till 99,5% av orenheter och olja från ansiktet och lämnar huden ren, mjuk och med en vacker lyster.

LUNA 2 – för den hudvårdsintresserade

Detta är FOREOs premiumborste. Den finns i fyra olika modeller för att kunna tillgodose alla hudtypers behov. Normal, känslig, blandad eller fet hy (finns även för män!). Silikonknopparna på varje borste är utformade för att passa de olika hudtyperna. De mindre silikonknopparna passar känsligare hy och de tjockare fungerar utmärkt på en mer fet hudtyp. Vänder du på borsten hittar du en anti-aging-massage som hjälper till att göra fina linjer och rynkor mindre synliga. Perfekt att använda tillsammans med ditt favoritserum! Batteriet i borsten håller upp till 450 användningar och därefter kan du ladda upp batteriet med en medföljande USB-sladd.

Klicka här för att köpa!
Pris: 1795 kr

LUNA mini 2 – för den yngre

LUNA mini 2 (höger) är en minivariant av LUNA 2 (vänster) och har tre stycken olika zoner för de olika typerna i en borste. På baksidan hittar du tjocka silikonknoppar, perfekt för en yngre oljigare problemhy, istället för anti-aging-massage som LUNA 2 har på baksidan. Batteriet i LUNA mini 2 håller för upp till 300 användningar och kan sedan laddas upp med den medföljande USB-sladden.

Klicka här för att köpa!
Pris: 1 295 kr

LUNA fofo – för technörden

Synkas till FOREOs egna app för att mäta hudens fuktnivåer och därefter skapa en anpassat rengöringsprogram till varje individs hy. Använder hudsensorer i 24K guld och Bluetooth-teknologi. Rengöringsprogrammet anpassar pulseringarnas intensitet och tid på vardera del av ansiktet. LUNA fofo drivs av två AAA-batterier som kan bytas ut när de tagit slut.

Klicka här för att köpa!
Pris: 895 kr

LUNA play plus – för den som är “on the go”

Denna borste är FOREOs mer förmånliga borste i smidig storlek – perfekt för resan eller gymmet. Borsten har två olika zoner där en del har tunnare och den andra mer tjockare silikonknoppar. De tunnare knopparna lämpar sig för känslig/normal hud medan de tjockare knopparna är bra för djuprengöring och fet hy. Produkten drivs av två utbytbara AAA-batterier som går att byta ut när de tagit slut. Det förmånliga priset och utbytbara batteriet gör borsten till en prisvärd introduktionsprodukt till LUNA-serien. Tycker man fortfarande att priset är för högt, finns prova på-produkten LUNA play som kan användas i 100 minuter och kostar 299 kr. Det som är viktigt att komma ihåg är att denna produkt är betydligt mindre (se den gula på bilden) samt inte går att varken ladda upp eller byta batterier på.

Klicka här för att köpa!
Pris: 499 kr

Size guide:

Från vänster: LUNA 2, LUNA mini 2, LUNA fofo, LUNA play plus, LUNA play