Om ni någon gång har varit på Subway och blivit sugna på något sött så har ni möjligtvis smakat på deras makalöst goda White Chocolate Macadamia Nut Cookie. Jag testade den för första gången för inte alls länge sen och blev helt såld. Mjuk och söt och full med vit choklad och macadamia (som för övrigt kan vara den godaste nöten av dem alla).
Därför bestämde jag mig för att göra ett copycat-recept, och här är det! Riktigt gott och så enkelt att göra hemma!
White Chocolate Macadamia Nut Cookie (som på Subway!)
250 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
2 ägg
1 tsk vaniljpulver
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
100 g vit choklad, knappar eler hackad
50 g macadamianötter, hackade
- Sätt ugnen på 175 grader.
- I en bunke, blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Ställ åt sidan
- I en annan bunke, vispa smöret fluffigt med hjälp av en bakmaskin. Tillsätt strösocker och muscovadosocker och fortsätt vispa fluffigt.
- Tillsätt äggen till smöret, därefter mjölblandningen. Blanda ordentligt till en kakdeg.
- Häll i vit choklad och macadamianötter.
- Klicka ut kakdegen på ett bakplåtspapper, ca 2 msk per kaka.
- Sätt in plåten i ugnen och baka i ca 9-11 minuter. Det är viktigt att du inte låter kakorna bakas för länge om du vill att de ska va mjuka, ta ut dem i god tid. Det gör ingenting om de inte har fått så mycket färg.
- Servera direkt med ett stort glas mjölk!