Enkelt recept: Krämig äggröra på toast med avokado

När man är hemma med bebis gäller det att göra lunch som går snabbt att svänga ihop när ovan nämnda sover – helst under 15 minuter. Därför blev jag så glad idag när jag gjorde denna snabba lunch som blev helt galet god, fräsch och mättande. Ingredienserna är dessutom sådana man ofta har hemma och om inte annat så kan man byta ur grönsakerna i salsan utifrån vad man har i kylskåpet.

KRÄMIG ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

Avokadosalsan:
1 avokado, skuren i tärningar
10 körsbärstomater, skuren i bitar
1/2 liten hackad gul lök
1 tsk citronsaft
1 tsk hackade inlagda jalapeños
Hackad persilja + basilika
1 msk olivolja
Salt & peppar

Äggröra:
Jag gör den krämig på Ramsays sätt men gör så som du tycker blir godast!
1. En kall stekpanna
2. I med ägg
3. Kör på låg värme under konstant omrörning
4. Avsluta med creme fraiche och kryddor i slutet

Toastbröd:
Jag valde ett grovt rågbröd med nötter och dadlar i som jag rostade, men det här kan egentligen vara vilket bröd som helst!

Mozzarella:
Jag köper alltid buffelmozzarella – det är godast.

*

Blanda alla ingredienser. Låt stå ett tag så att smakerna får dra lite.

Processed with VSCO with hb1 preset