Baka eget på fettisdagen: Glutenfri semmelkladdkaka

Samarbete medMathem

Äntligen är den godaste tisdagen på året här, fettisdagen! Bullen som man antingen älskar eller avskyr ska under dagen förtäras i mängder. Visste ni att bara idag kommer ca sex miljoner semlor att inhandlas? Runt om i landet har bagerier långa beställningslistor och bagarna spritsar grädde tills händerna krampar. De senaste åren har man testat att experimentera lite med denna uråldriga tradition och gjort egna varianter på semlan. Vi har sett semmelwraps, nachosemlor och semmelkorvar där somliga experiment gått lite bättre än andra. Mathem har över 4 000 recept på sin hemsida och när vi ramlade över receptet på denna glutenfria semmelkladdkaka så kände vi oss tvungna att dela det med er! Ni vet väl att ni kan få hem varorna samma dag som ni beställer dem med Mathem? Det är alltså inte försent att klicka hem ingredienserna till kvällens middag samt denna ljuvliga kladdkaka. Beställer ni för över 700 kr bjuder de dessutom på frakten!

Ingredienser

Smet
100 g Mat & Bak Smör
3.5 dl Mandelmjöl
1.5 dl Strösocker
3 tsk Kardemumma Mald
1 krm Flingsalt
3 st Ägg

Topping
3 dl Vispgrädde
1 msk Sötmandel Naturell
1 msk Florsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).

Smet
1. Smält smöret
2. Blanda ihop mandelmjöl, socker, kardemumma och salt i en skål.
3. Tillsätt ägg och vispa ihop.
4. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
5. Häll smeten i en smord springform och grädda i 15-18 min. Låt svalna.

Topping
1. Vispa grädde och hacka mandeln.
2. Toppa med spritsad grädde, hackade mandlar och pudra över florsocker.

Klar och färdig att avnjutas!
(Kakan går även att göra laktosfri genom att byta ut grädden mot laktosfri grädde.)