I helgen provade jag Amanda Jenningers recept på bars, och herregud så gott det blev! Kombinationen mellan nötter och choklad är en favorit hos många, och inte minst hos mig själv. Jag ska vara ärlig – när ett recept både är gott, enkelt och går fort att tillaga så blir jag helt klart lite extra lycklig. Dessa är dessutom klockrena att göra inför semestern för att enkelt packa ner i till stranden eller till andra utflykter. Därför ville jag tipsa er om detta superenkla och goda recept på bars!
Ingredienser:
1 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör!)
0,5 dl lönnsirap
2 msk kokosolja
3,5 dl havregryn
0,25 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
Topping:
50 g mörk choklad + 1 tsk kokosolja
Hackade jordnötter
Flingsalt
Gör såhär:
- Blanda alla blöta ingredienser till barsen, rör sedan ner de torra. Häll ut i en form/matlåda med bakplåtspapper i och platta till smeten. Ställ in i frysen ca 30 min.
- Smält chokladen över vattenbad med kokosoljan under tiden och hacka en näve jordnötter.
- Ta ut barsen ur frysen och skär i bitar, ringla över den smälta chokladen. På med jordnötter och flingsalt, sen in i frysen igen i ytterligare ca 30 min.
*
Vill du läsa fler recept på FORNI? Klicka här!