Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild:Andy Csinger

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Längst ner hittar du inspiration till hösten och det kallare vädret vi fått känna på de senaste dagarna.

Veckans snackisar

Felicity Huffman dömd till 14 dagar fängelse

Felicity Huffman (Desperate Housewives) blev dömd till 14 dagars fängelse, ett års villkorlig dom, 250 dagar samhällstjänst och $30 000 böter. De senaste månaderna har man kunnat följa hur hon och Lori Laughlin varit inblandade i en omtalad antagningsskandal, där de ska ha betalat högskolor för att låta deras döttrar bli antagna. Skandalen har skapat en debatt om det privilegierade samhället. Under rättegången bad Huffman om ursäkt till sin dotter Sofia och tog fullt ansvar för händelsen.

Läs CBS News artikel om du vill veta mer detaljer om domen och skandalen!

Bildresultat för desperate housewives

Bildkälla

Apple släpper nya produkter

I tisdags kväll satt jag bänkad framför livestreamingen av Apples senaste event. Jag är väl lite färgad på grund av att jag jobbade för företaget länge, men det är fortfarande något jag ser fram emot varje gång och missar aldrig! Den stora snackisen var deras nya iPhones (jag har precis beställt min, recension kommer!) med fokus på kamera och video, men också på tv-spel och deras nya streamingtjänst Apple TV+. De presenterade också trailers för deras egna tv-serier: The Morning Show med Reese Witherspoon och Jennifer Aniston ser riktigt bra ut, se trailer här!

Här har LifeHacker samlat alla nyheter från eventet.

Missa inte

6 Trump Supporters vs 1 Secret Hater

Jag har hittat en ny favorit-kanal på YouTube igen. Jubilee gör olika serier som kretsar kring hur olika människor tänker. Favoritserien är Odd One Out där sju främlingar samlas i ett rum, sex stycken med samma åsikt – en ljuger. De ska tillsammans försöka komma på vem lögnaren är och rösta ut den. Videon nedan visar sex stycken Trump-supportrar och en som hatar honom, vem tror ni tar hem prispengarna?

Se hela videon här

Hitta det bästa av Internet

Om ni får blodad tand av våra FORNI Favorites och vill upptäcka mer av cybervärlden kan jag rekommendera Mix! Det är en sida, likt Pinterest, där du kan hitta och spara länkar du tycker om men Mix fokuserar på artiklar och intressant läsning. Starta upp ditt konto, välj intressen och surfa på!

Kolla in Mix här!

Roliga tweets för alla som är ett ex

Har du blivit dumpad någon gång? Eller bara känt att du förtjänar bättre? Buzzfeed har samlat ihop tweets för alla ex-flickvänner där ute, en perfekt pick-me-up!

Se alla skämt här!

Greta Thunberg på The Daily Show

Greta fortsätter sprida sitt budskap i USA och fick i förrgår träffa Trevor Noah på The Daily Show. Någon kommenterade “gentle preacher but fierce” och det är precis vad hon är. Hon berättar och informerar på ett inbjudande sätt – men låter dig inte skämta bort budskapet.

Se hela klippet här!

 

En person vi gillar

Var inne på mina sparade bilder på Instagram för att se vad jag har tyckt om extra mycket, och det visar sig bara vara Andy Csinger! Varenda outfit den här kvinnan lägger upp sparas, Pinterestas och delas världen över. Perfekt exempel på någon som kan göra mycket med sina baskläder med hjälp av accessoarer.

Följ henne på Instagram!