Det är april och månadens upplaga av FORNI morgonshowen är live! Temat för avsnittet är karriär! Kolla på avsnittet och berätta gärna för oss vad ni tycker:
Visa det här inlägget på Instagram
Bananbröd
Ingredienser:
3 gulbruna bananer + 1 till topping
3 ägg
3 msk kokosolja
0,25 dl agavesirap + lite extra till topping
3,5 dl mandelmjöl
1,5 dl bovetemjöl
0,75 dl kokossocker
0,5 dl kanel
1,5 dl naturella, osaltade cashewnötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Börja med att mosa bananerna i en bunke. Knäck ner äggen och blanda om.
3. Smält kokosoljan snabbt i mikron och blanda ihop med agavesirap. Rör ner med bananblandningen.
4. Blanda alla torra ingredienser och cashewnötter i en annan bunke.
5. Rör ner den torra blandningen med den blöta och blanda väl.
6. Häll ut smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper.
7. Skär bananen på längden och placera ovanpå brödet.
8. Fyll en liten flaska med vatten och agavesirap (ca 1-2 msk av varje) och skaka om. Spraya ovanpå brödet, ca 10-15 sprut.
9. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och grädda i 45 minuter. Ta ut efter halva tiden och spraya en gån till.
10. När brödet är klart, känn med en sticka så att det inte är kladdigt inuti. Spraya en sista gång ovanpå och låt brödet sedan svalna helt.
11. Redo att avnjutas!