8 skönhetips med Felicia Aveklew och Amanda Strand

Bild: Felicia Aveklew och Amanda Strand. Fotograf: Paulina Torbjörnsen
Artikeln innehåller annonslänkar
Vi måste snacka skönhet med den numera poddaktuella duon Felicia Aveklew och Amanda Strand. De båda är riktiga skönhetsjunkies och är dessutom utbildade makeup-artister. Felicia och Amanda driver varsina framgångsrika youtube-kanaler där de pratar om allt ifrån skönhet till relationer.
Nu tar de med sig snacket in i ett nytt format, nämligen deras nya podcast “Vi måste snacka”vilket förmodligen kommer bli en stor favorit! Scrolla längst ner i artikeln för att lyssna på avsnitt två av podden. Vi fick äran att prata lite skönhet med experterna, så här kommer deras absolut bästa skönhetstips:

Nu när våren är på g, har ni något tips för att boosta huden så att den kan visa sig från sin bästa sida?

FUKT FUKT FUKT!! Återfukta huden från grunden med hudvård, mycket fukt och glow är nyckeln till ett frisk look med mycket lyster. Förutom hudvård som oftast har störst betydelse så skulle vi rekommendera krämprudukter och så lite puder som möjligt. Ger en ”no makeup-makeup” look som är väldigt inne just nu.

Hur gör ni för att få till det perfekta glow:et?

Som vi nämnde ovan så är hudvård vårt främsta tips. Allt från pre-serum, serum, krämer, oljor och ansiktsmasker. Förutom produkter så är det viktigt att ta hand om kroppen från insidan också! Rikligt med sömn, motion, mycket vätska (stort tips att börja dagen med ett glas varmt vatten med citron) och en balanserad kost. Mår man bra från insidan så speglas det utåt.

Vad föredrar ni budget- eller lyxprodukter?

Felicias svar: Både och men pris är verkligen inte allt!! Många tror att dyrt = bra men det finns så otroligt många bra budgetmärken som ger fantastiska resultat.

Amandas svar: Det är verkligen från produkt till produkt. Finns bra från båda. Men om jag måste välja så väljer jag lyxprodukter.

Vilken produkt tar ni med er till en öde ö?

SOLSKYDDSFAKTOR!!!!!!! Var rädd om din hy, du ska ha den hela livet ut.

Om ni bara fick välja 3 typer av produkter att sminka er med, vilka produkter hade det varit?

Felicias svar: concealer, bryngelé och läppglans. Bryngele kan användas som mascara för att ge mer definition till fransarna, läppglanset som skimmer på kinderna och concealern säger väl sig själv.

Amandas svar: Om jag bara fick sminka mig med tre produkter skulle det vara concealer, mascara och kräm-highlighter. Med hjälp av dom produkterna kan man få till en naturlig och fin sminkning.

Hur sminkar ni er till en date-night?

Felicias svar: Jag är en full glam fantast. Använder rubb och stubb från primer, concealer, foundation, löspuder, kompaktpuder, contour, bronzer, blush osv. Älskar att experimentera med mycket produkter och framhäva mina drag i ansiktet samt ögonfärg med olika skuggor. Eyeliner är oftast en go-to när jag vill fixa mig lite extra

Amandas svar: Jag gillar alltid att köra en ganska naturlig bas där min fräknar framhävs. Men ändå så man ser att jag har smink på mig. Det senaste har jag börjat sminkat fox-eyes. Tycker det är otroligt snyggt. Det är en “Bella Hadid liknande sminkning”. Brynen brukar jag borsta uppåt med hjälp av tvål så dom ser så fluffiga och fylliga ut som möjligt. Läpparna fyller jag i med naturlig läppenna och läppglans för det lilla extra putet.

Vilka smink-trender kommer ni haka på i vår?

Buskiga bryn är en trend vi båda ÄLSKAR! Sen är vi båda förälskade i “foxy eyes” som är en stor favorit just nu.

Sist men inte minst, är ni team blush eller team contour? 

Som att välja mellan sina barn ju… men Felicia säger contour och Amanda säger blush.

FORNIs favoriter för glow

Oil serum hybrid Glossier / Glow mist Pixi / Real Glow palette Mac / Illusion Hourglass / Illumination Lumene

FORNIs favoriter för huden

Face elixir Skin Treat / Golden glow Clarins / Midnight Blue Klairs / Essential glow Paula´s Choice / Maximizing cream ByWishtrend / Jade roller Bangerhead

*

I podden Vi Måste Snacka kommer det att bjudas på ännu mer härliga beauty-tips – nya avsnitt släpps på tisdagar och finns att lyssna på Acast eller där du hittar dina poddar!