10 produkter som optimerar ditt hemmakontor

Innehåller annonslänkar

Hösten är här och ännu har många inte fått klartecken att gå tillbaka till skola eller arbetsplats. Jobba-hemifrån-livet fortsätter helt enkelt ett tag till!

Det är fullt förståeligt att man är trött på att sitta hemma, det kräver mycket disciplin av en. För att inte nämna bristen på social kontakt. Jag tror att de flesta (inklusive mig själv) kände att tanken av att jobba hemma lät lockande, sedan insåg man ganska snabbt att det är mer krävande än vad man tror. Dock har vi inget annat val än att göra det bästa utav situationen och vad vore väl då bättre än att piffa upp arbetsplatsen (aka köksbordet/sängen/soffan) med lite materialistiska ting? Om inte det ger en dos motivation så vet jag inte vad!

I denna listan finns 10 produkter som gör det både roligare, mer effektivt och skönare att jobba hemifrån. 

Kashmir setNär du inte har en arbetsplats att gå till är det lätt att fastna i pyjamasen. Ingen säger att det är ett måste att sitta fixad från topp till tå men jag kan garantera dig att en dusch och ett snyggt (och bekvämt) set kommer att ge dig bättre förutsättningar för dagen! 

Personligt anteckningsblockEtt anteckningsblock kan användas till mycket – mitt är fullt med listor av alla möjliga slag. Jag hade inte överlevt en vecka utan dom. Visst blir det också roligare att göra sina listor i ett personligt block? Om inte annat är detta ett riktigt bra presenttips! 

Biotherm handkrämI dessa tider när det enda vi gör är att sprita händerna är det viktigt att återfukta våra fnasiga tassar. Därför kan en handkräm vara en trevlig detalj att ha på skrivbordet (matbordet).

Laptopställ – Det är inte alla som har en stationär dator hemma och därför sitter med sin bärbara. Smidigt, men inte det bästa för nacke och axlar. Med ett laptopställ kommer datorn upp i en mer behaglig och passande höjd.  

SkrivbordsunderläggFör att du ska ha möjlighet att skilja på hem och kontor är det viktigt att ditt jobb inte ligger utspritt överallt dygnet runt. Därför tror jag stark på ett skrivbordsunderlägg. Utgå från att det är ditt kontor, placera allt som har med jobbet att göra på underlägget så kan du enkelt ställa bort ”kontoret” när dagen är slut. 

Pärmar– Ordning och reda är A och O när man jobbar hemifrån. In med allt i pärmar och färgkoordinera gärna så har du alltid full koll på läget!

FärgpennorEn uppsättning av färgpennor kan alltid komma till hands för planering och anteckningar. Det kan också vara en lifesaver för att bli mer organiserad, motiverad och fokuserad (allt blir roligare med färg)! 

Noise cancelling headphonesJobbar du i ett hem där det bor fler än du? Eller i en mindre ljud-vänlig miljö? Då är dessa en riktigt bra lösning. Ett par hörlurar som ger dig en helt egen ostörd zon.  

Doftljus– Kanske inte så vanligt på ditt riktiga kontor men på hemmakontoret får man. Allt för att maxa myset på jobbet!

Blue Light glasögon– Vi snittar idag nio timmar framför en digital skärm. Dessa skärmar utstrålar ett blått ljus som våra ögon inte har skydd mot, därför kan för många timmar framför skärmen vara skadligt för oss. Möjliga biverkningar kan vara torra ögon, huvudvärk och dålig sömn. Så investera i ett par glasögon som skyddar dina ögon!

*
Vill du läsa mer om karriär? Tryck här!