3 verktyg som gör ditt arbete lättare

Evernote

I början av 2018 hittade jag ett verktyg som äntligen gjorde det enkelt för mig att komma ihåg alla uppgifter och deadlines: Evernote! Det här programmet har underlättat mitt arbete på så många sätt. Jag använder det framförallt till to do-listor på veckobasis. Genom att strukturera uppgifterna per dag känns listan mer överkomlig måndag morgon, och är det någon punkt jag inte hinner med flyttar jag enkelt över den till nästa dag. Jag även olika anteckningsblock med till exempel inspiration & idéer, inlogg till mail, instagram, diverse program etc samt en stående veckolista med rutiner som måste checkas av varje veckan. Både hela anteckningsblock och enskilda anteckningar går att dela med dina kollegor, vilket är perfekt för gemensamma projekt. Ett toppenverktyg som jag tycker att alla borde testa!

Google Drive

Om du, precis som jag, arbetar från många olika devices är det extremt smidigt att jobba i Google Drive. Alla vanliga program som word, power point och excel finns här i en online-form, så det enklaste är att från början skapa alla dokument direkt i programmet. Du kan organisera dina dokument i olika mappar (precis som i datorn) och dela både mappar och enskilda anteckningar med dina kollegor. Bara en sådan sak som att du kan lämna datorn och bara ta med mobilen till mötet, eller sitta vid en stationär dator på kontoret men ha en laptop på språng gör detta program till en life saver!

Kalendern

Precis som för punkten ovan är detta verktyg perfekt om du arbetar med både dator och mobil samt behöver hålla koll på flera olika kalendrar. Genom att skapa olika kategorier i kalendern får du enkelt en bra översikt över dina veckor. Ett bra tips är även att synka den till din mobil, annan dator eller padda för att ha koll på ditt schema var du än är. Du kan dela din kalender med andra och ha dina kollegors kalendrar inlagda för att enkelt synka avstämningar och möten. I menyn kan du välja att klicka i eller ur rutan för varje kalender så att du slipper ha flera kalendrar igång samtidigt när det inte behövs. Utöver hur verktyget fungerar brukar jag planera även mina kontorsdagar i kalendern – till exempel 1 timmes mailtid på morgonen, mellan 10-11 ska jag leta inspiration ett ett projekt, mellan 13-14 ska jag korrläsa ett gäng texter och klockan 15-16 ska jag gå igenom mailen och planera morgondagen. På så sätt kan man fokusera på en uppgift i taget och bli mer effektiv.

 

Hur organiserar du ditt arbete? Dela gärna dina tips här (klick!).

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA