15 enkla och härliga semestertips

Nu är den här, den kom till slut, den omtalade semestern. Men när den väl är här kan jag inte vara den enda som börjar stressa upp mig? Vad ska vi göra, hur mycket ska vi njuta, hur maxar vi vår ledighet? Jag tror att det viktigaste är att försöka släppa stressen för att öka njutet. Här kommer 15 små tips från mig till dig på vad man kan göra på sin semester för att njuta och må bra!

 1. Detoxa
  Ja, inte kostmässigt alltså. Utan med mobilen såklart. Våga köra sociala medier-detox en längre period eller uppdelat i flera små. Vad gjorde du förr i tiden när du inte hade wifi på stranden utomlands? Gör exakt det.
 2. Iskaffe
  Iskaffe är Guds gåva till vuxna under sommaren. Drick den riktigt kall och känn hur kroppen blir sval och ditt kaffebehov samtidigt mättat.
 3. Återhämtningens kraft
  Att återhämta sig är väl hela poängen med semester, är det inte? Ge dig själv tiden för återhämtning, för jag är ganska säker på att du behöver den!
 4. Var spontan!
  Återhämtning absolut, men att tillåta sig själv att bara gå på känsla under semestern är också en form av återhämtning. Att inte leva efter en fullspäckad kalender utan faktiskt ta dagen som den kommer. Sån lyx ju!
 5. Satsa på några svala, luftiga och tjusiga klänningar
  Sommaren är tiden för att klä sig som sitt finaste jag utan någon speciellt stor ansträngning. Det är bara att sätta på sig en skön, luftig klänning i någon härlig färg och vips så är du tjusigast i stan.
 6. Kreativa sallader
  Skippa varm mat på semestern när värmen är som högst. Gör matiga, kreativa sallader med mycket frukt och grönt i. Gott och boostande!
 7. Lemonad!
  Har vi något finare än lemonad i vårt liv? Nix, nope, no. Drick mycket lemonad och njuuuut!
 8. Hitta ditt smultonställe
  På semestern är det härligt att släppa FOMO’n och bara vara i sin egna lilla bubbla. Hitta små smultronställen som blir bara dina när du släpper pressen och tillåter dig själv att bara vara.
 9. Fika som mormor
  Hur är din mormor? Min mormor fikar kl 11 och kl 15 och kl 21 och har gjort det så länge jag kan minnas. På semestern vill jag slå ett slag för att fika som mormor!
 10. Investera i en fläkt
  Sverige är riktigt hett just nu – investera i en fläkt så att du kan sova gott! Jag har tre hemma och de är mina bästa vänner…
 11. Bubbel med en stor isbit i
  Bubbel (med eller utan alkohol!) som du lägger en stor isbit i för extra lyx och sedan serverar med flädersaft och färsk mynta. Helt klart sommarens drink!
 12. Ta dig tid för den där boken du varit sugen på
  Vi alla har väl dom där böckerna vi printscreenar och drömmer om att en dag ha tid till att läsa. Now is the time!
 13. Sköna sandaler
  Nu är det trendigt med platta skor – you are welcome! Njut av sandalernas tid och unna dig själv en pedikyr för sommarfina fötter.
 14. Lyssna på sommarprat
  Sommarpraten är fyllda av spännande berättelser från folks olika liv. Ta en promenad varje morgon och lyssna på dagens sommarprat – så mysigt!
 15. Läs olika magasin!
  Vi på FORNI brinner ju för att skapa läsvärt innehåll här inne och vill inspirera alla till att läsa mycket magasin i sommar – både hos oss och på andra platser.

Sist men inte minst: semestern handlar om dig och att göra det du mår bra av. Vi hoppas att du följer det och får världens härligaste semester. Ta hand om dig!