Michaela: Gravid i vecka 35

Gravid i vecka 35

Jag är gravid i vecka 35 och har 86,8% avklarat och 37 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 11 kilo

Nu är jag i vecka 35 och det betyder att jag är officiellt höggravid! För sjuk känsla.

I drygt en veckas tid har jag haft problem med mycket sammandragningar och molvärk i ryggen. Min barnmorska trodde att det var urinvägsinfektion men i fredags ringde hon och sa att så inte var fallet. Jag fick en läkartid för att titta på livmodertappen och se så att allt såg bra ut, och nu har jag varit där.

Allt såg bra ut!

Så otroligt skönt.

Det är såklart inte roligt att ha ont i kroppen på det sättet jag har, men hellre ha ont och veta om att det är ofarligt än att det ska vara något som är fel. Läkaren föreslog sjukskrivning, men redan i vecka 37 går jag på sommarlov så efter det får jag vila. Och OJ vad jag ska vila sen!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Inte så bra. Det har varit långhelg och fint väder så jag har varit iväg på sociala tillställningar. Minuset med att vara höggravid under sommaren är att det är så mycket aktiviteter som låter roliga, men som är rätt tunga inser man när man står mitt i dem. Det är svårt men man (jag) måste nog acceptera att man inte kan vara med på det som låter kul för det blir inte roligt när man är så trött både mentalt och kroppsligt. I lördags skulle vi iväg på en tillställning och redan innan vi hade kommit dit hade jag gråtit en ordentlig omgång… gravidhormoner och smärtor kräver ett helt annat tempo, så är det bara.

Mitt mående:

Ja men ni hör ju. Jag känner mig lättad efter besöket hos läkaren, men samtidigt skulle jag ljuga om jag sa att jag mår bra. Jag är slut på ett sätt jag inte trodde var möjligt. En vän sa till mig att man kan bli mer introvert mot slutet av graviditeten och det stämmer verkligen i mitt fall, jag känner hur jag har ett allt större behov av att vara ifred. Ska bli så obeskrivligt skönt med sommarsemester och att komma ner i varv. Alla säger hela tiden till mig att jag ser så bra ut under graviditeten, vilket såklart är SÅ uppskattat, men det gör också att jag sänder ut en felaktig bild av mitt mående. Jag har jobbat som influenser i hundra år så att piffa till mig och se fräsch ut är något jag kan göra i sömnen eller hur dålig dag jag än har. Men gud vad det inte speglar hur jag mår på insidan, speciellt inte just nu!! Jag försöker dock att vara ärlig i min graviditet och inte hålla upp någon fasad om att jag mår perfekt. Utan jag delar med mig av att det är tungt men att jag gör mitt bästa. Det känns bäst för mig <3

Veckans craving:

Precis samma som förra veckan – ge mig en pasta och du har min kärlek för alltid!

Bebisen:

Han är inte still en sekund. Vickar på rumpan, sparkar med benen, slår med armarna. Jag känner honom som en bläckfisk i magen mellan sammandragningarna. Jag tror han kommer vara en sjövild bebis så försöker vänja mig vid den tanken, haha!

Annars är han ungefär 44 cm lång och väger ungefär 2,4 kg enligt appen (men är nog lite mindre om jag ska döma utifrån tillväxtultraljudet förra veckan). Hans i stort sett enda jobb just nu är att bli tjockare – kämpa bebi!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 35!