5 yogapass du kan göra hemma

Yoga är en av de enklaste och mest effektiva träningsformerna du kan göra hemma. Allt du behöver är din kropp, en matta och någon som instruerar dig (om du inte utövat yoga under en längre tid och kan instruera dig själv). Idag finns ett flertal fantastiska yogaböcker till hjälp, bland annat Healing Yoga. Men även youtube bjuder på härliga instruktörer och bra pass att göra hemma. Vi har samlat 5 favoriter som passar olika tillfällen; när du vill sträcka ut kroppen, när du vill träna styrka eller för dig som är helt ny inom yogan. 

Vår absoluta favoritkanal Yoga With Adriene har precis dragit igång en 30 Day Yoga Journey som vi självklart hänger på. Varje dag kommer ett pass på en halvtimme som du utan problem kan göra hemma. Bra för både kropp och själ!

Har du aldrig testat yoga innan rekommenderar vi det här grymma introduktionsklippet med ett enkelt och kort yogapass som alla klarar av. Det enda du behöver är en yogamatta!

Vill du köra ett yogapass med styrka har Ida Warg gjort en bra video med ett pass som både passar nybörjaren och den mer avancerade.

Att börja dagen med yoga är en av de bästa vanorna man kan inför i sitt liv. Här är ett underbart pass på bara 15 minuter som du kan göra innan jobbet för att få en bra start på dagen.

Efter en lång arbetsdag kan det vara skönt att sträcka ut kroppen. Det här 5 minuters passet är enkelt att göra antingen direkt efter jobbet eller innan läggdags.