8 annorlunda sätt att fira din mamma på Mors Dag

Det är mors dag på söndag, och som varje år är det ett ypperligt tillfälle att fira den moderfigur som formade dig till den du är! En dag att säga “tack” till din mamma (och alla andras) som tagit sig an uppgiften att hjälpa dig genom livet. En mamma kommer i alla olika former, och den här dagen är för dem. Det kan vara din mamma, din mormor, din bästa väns mamma eller mamman i din vänskapsgrupp. Kanske är det din pappa som förtjänar en extra dag? Vem du än väljer att fira vill vi hjälpa dig på traven med hur du kan fira dem.

Även om ett klassisk firande fungerar, har jag alltid gillat tanken av att göra något annat än att skicka en blombukett på mors dag – så jag tänkte att vi hittar några alternativ! Här nedan har jag, tillsammans med redaktionen, hittat åtta alternativ till ditt mors dag-firande. Hoppas du hittar ett sätt att visa tacksamhet för den person som betyder lite extra för dig.

1. Skriv ett brev

När var senaste gången du berättade för din mamma hur mycket hon betyder för dig? Eller hur stolt hon gör dig? Istället för att skicka ett SMS, skriv ner allt på papper och posta på lådan. Då hon kan spara det i en låda och plocka fram det när hon vill. SMS är också okej, såklart, men let’s face it inte lika mysigt.

2. Bjud henne på middag

Laga hennes favoriträtt (eller bara något du precis lärt dig och vill visa upp!) och duka upp på samma sätt du hade gjort för en tillställning. Dekorationer, flera lager tallrikar, levande ljus – och varför inte ett icebreaker-kort? Ladda ner våra längst ner i den här artikeln!

3. Ta en kurs tillsammans

Finns det något du vet att hon alltid velat göra men aldrig tar sig tid för? Dreja kanske? Boka en kurs tillsammans! Eller om ekonomin inte tillåter – köp hem en drejskiva och gör det i köket istället! Här är en video på hur ni gör en skål.

4. Håll i en mor/dotter-brunch

Har du vänner med, eller utan, mammor som också vill fira dagen? Bjud in alla till en stor brunch! Du får umgås med alla dina favoritpersoner samtidigt och din mamma kanske hittar nya vänner.

5. Överraska henne

Det kanske är dags att besvara hennes önskan om att komma och hälsa på nu? Om du, som jag, bor på annan ort än din mamma tycker jag du kan överraska henne med en kram utanför dörren.

6. Ge bort blommor 2.0

Okej, så istället för att skicka en bukett som dör efter fyra dagar – åk till Plantagen och köp hem en fin växt! Din mamma kommer (förhoppningsvis om hon har gröna fingrar) kunna njuta av växten länge och tänka på er dag tillsammans varje gång hon vattnar.

7. Eller plocka egna

Jag inser att jag precis sade att du skulle köpa en växt istället – men Michaela kom med ett väldigt mysigt tips: “självplockade dröm-buketter”! Många platser (trädgårdar, butiker eller caféer) erbjuder att man får skapa sin alldeles egna bukett. Här finns en karta med platser i hela Sverige dit ni kan åka, dricka kaffe och plocka blommor!

8. Fyll en burk med minnen

Det här gav jag i födelsedagspresent till min bästa vän Jennifer i gymnasiet. Hitta en fin glasburk och fyll den med små papperslappar där du skrivit ner fina komplimanger och minnen med din mamma. Tänk att ha en burk fylld med kärlek att plocka upp och titta på när du har en dålig dag?!