Allt du behöver packa för den perfekta picknicken

Bild: Dariabydasha

Vi befinner oss mitt i sommaren, vilket också betyder högsäsong för långa, ljusa och ljumma sommarkvällar. Väl ute på stan hörs sorlet av skrattande människor och avlägsen musik. Alldeles, alldeles, underbart! Något som tillhör svensk sommartradition är att packa en maffig picknickkorg och slå sig ner i en vacker oas med människor man tycker om. Det som är så bra med picknick är att det faktiskt inte krävs så mycket för att den ska bli sådär fantastisk som man drömmer om. Men, det krävs såklart också lite planering för att säkerställa att allt är nerpackat. Men var inte orolig – vi har tagit fram en checklista för att din nästa picknick ska få leva ut till sitt fulla potential. Enyoy!

Checklista: Picknickkorgen!

Gör det enkelt för dig! Det här kan vara ett av mina viktigaste tips – krångla inte till det! Hela charmen med en picknick är ju att den ska vara enkel att duka upp och maten ska kunna ätas sittandes på en filt. Så anpassa därför dina ambitioner efter det! Mat som går att äta med händer kanske faktiskt just därför är det allra bästa alternativet?

Dukning och bestick! Packa ner bestick och små tallrikar för att kunna lägga ner maten på mellan tuggorna. Om du vill gå för en lite mer avslappnad känsla så räcker det med att bara packa ner pappersservetter. När det kommer till dukning för din picknick så är det du själv som sätter prägeln för vilken känsla du vill skapa.  Men om du väljer att packa de finare porslinet, glöm inte att packa det noggrant för att undvika att det går sönder.

Vinöppnare! Om din picknick inkluderar en flaska vin, eller någon annan dryck som kräver mer än dina bara dina händer för att öppna – kom då ihåg att packa vinöppnare!

En liten skärbräda och en vass kniv! En liten skärbräda tar inte mycket plats i korgen, och du kommer tacka dig själv när du dukar fram en platt och ren arbetsyta att skära upp bröd, ost, charkuterier, frukt eller grönsaker på. Ett hett tips är att packa ner en lite vassare kniv till allt som behöver skäras upp på plats!

Servetter och soppåsar! Face the fact – en picknick kommer dessvärre med spill och kladdiga fingrar, det hör liksom till. Se därför till att det finns gott om servetter i din korg. Ett tips är att även packa ner ett packet med våtservetter, det kommer att komma väl till användning för att rengöra kladdiga händer! Glöm heller inte soppåsar för att kunna packa ihop allt skärp och se till att få med dig en extra soppåse som du kan använda till smutsig disk!

En filt! En förutsättning för en bra picknick är en bekväm yta att duka upp allt på. Packa ner en filt eller liknande sist, för den kommer du att vilja ha fram först!

Underhållning! Vad är egentligen en picknick utan lite spel och aktiviteter? Utmana din dejt, vänner eller din familj på en omgång Yatzy, kort, boule eller kubb?

*

Vill du läsa mer om livsstil på FORNI? Klicka här!