Bachelor 2018 (och exklusiv intervju med Hedvig!)

SPOILER ALERT! I denna artikel diskuteras Bachelor-finalen samt avsnittet efter finalen, “Efter rosen”

I vår ljudinspelning bjuder vi på en minipodcast i oklippt version där vi på redaktionen pratar om finalen och allt som hör till – utan filter! Vår kärlek till Hedvig utannonseras, varför vi blev så besvikna på David efter sista avsnittet och vad vi tar med oss från Bachelor.

*

I början av hösten gick Bachelor äntligen av stapeln – det program som efter förra säsongen har varit ett av årets mest omtalade i mina kompiskretsar. Paradise Hotel i all ära, men när man närmar sig 30 och har sett ett antal säsonger så blir det ganska så förutsägbart. Bachelor däremot! Herregud, var ska jag börja? Förra årets Bachelor, Niklas, dejtade 26 olika tjejer och det gick inte en dag utan att vi elva tjejer på kontoret diskuterade hans val. Var det rätt tjej som fick lämna? Vem är din favorit? Vad fan hände på dejten i senaste avsnittet egentligen?

I år satt jag på nålar redan vid första avsnittet, för jag anade vad som skulle komma… 22 avsnitt av absolut ljuvlig underhållning! I år var det polisen David som fick äran att dejta över 20 härliga, knasiga, speciella, unika, fantastiska och superheta tjejer. Det har varit en höst med mycket tårar, drama, riktigt sjuka beteenden, romantiska dejter och hångel.

Igår var det dags äntligen dags för final och även om det var vemodigt med säsongens sista avsnitt, så gick whatsapp-grupperna varma under kvällen. VEM KOMMER HAN VÄLJA? På min Instastory frågade jag vem folk gissade på och resultatet blev otroligt jämt. 52% gissade att Gabriella skulle kamma hem det, medan 48% tippade på Hedvig.

I slutändan var det Gabriella som tog hem det, och Hedvig som föll på målsnöret. En hjärtekrossad Hedvig lämnade Grekland och tårarna flödade hos mig hemma i tv-soffan. Tankarna var många kring huruvida det var “rätt” val och hur det skulle gå för David och Gabriella hemma i Sverige.

Jag gjorde en intervju med Hedvig precis efter att finalavsnittet sändes och såhär känner hon kring sin medverkan i Bachelor 2018:

Hur kändes det att se finalavsnittet? Hade du sett det innan?

– Nej jag såg det samtidigt som svenska folket, det var såklart väldigt känslosamt att se det sista avsnittet. På något vis har jag ju gått i flera veckor och väntat på den stunden, det känns som en lättnad att äntligen få berätta hur det slutade. Mycket känslor som sagt men också en otrolig lättnad.

Mitt hjärta gick i tusen bitar när du inte fick rosen. Hur kändes det i den stunden? Hur säker var du på att du skulle bli vald?

– I just den stunden när jag förstod att sista rosen inte skulle bli min kände jag en stor besvikelse och blev väldigt sårad. Efter min drömdejt med David trodde jag verkligen att det skulle bli han & jag, det fanns liksom inget annat? Men jag hade fel och livet ville mig annorlunda, vilket jag idag är tacksam över.

Var det mycket som inte visades på tv eller tycker du att vi tittare har fått se en rättvis bild?

– Självklart är det mycket som är ihopklippt, en dejt för er är ca 15 min medans den egentligen kanske varade från 09-00 på morgonen till 21.00 på kvällen. Vi hade långa samtal som inte har kommit med, allt för att kunna verkligen lära känna varandra. Men utöver det så tycker jag att det mesta stämde!

Är bilden av just dig rättvis?

– Absolut, jag är nöjd med hur jag framställts och tycker den är rättvis. Jag skulle nog vilja påstå att jag är lite mer sprallig och har mer humor i verkligheten, men det är inte lätt att få med hela ens personlighet.

Blev du glad över att få veta att det inte funkade mellan David & Gabriella eller hur kändes det?

– Nej, jag hade nog tyckt det var mer ”värt” hela resan om dom idag var tillsammans. Jag tycker det är synd att deras kärlek inte utvecklades till något mer..

Har du och David haft kontakt efter programmet?

– Otroligt lite, några meddelanden fram och tillbaka men inget mer än så. Mest ”hur är det” osv.

Hur gick dina tankar i studion när du får veta att Gabriella och David inte ses längre, och Malin väljer att ta in dig igen?

– Jag blev faktiskt ledsen för deras skull, något som såg så starkt ut men inte utvecklades. Menade verkligen det när jag önskade dom lycka till! Sedan blev jag väldigt chockad när Malin/produktionen tog in mig igen. Varken jag eller David var beredd på att det skulle bli just så. Men jag tycker att vi båda hanterade det så bra det gick under omständigheterna.

Träffar du någon idag?

– Nej, single and ready to mingle! Skämt o sido, jag har behövt dessa månaderna att vara ledsen och hitta tillbaka till mig själv. Men jag skulle säga att NU är jag redo för kärleken igen!

Tusen tack till Hedvig för ärliga ord, otroligt mod (att ens våga bli kär i ett tv-program gör att man förtjänar en medalj!) och vår lilla intervju. Vi på FORNI hoppas att hon hittar mannen i sitt liv inom kort!

Här kommer en sammanställning av årets Bachelor!

Årets favorit bland folket: Alla älskar Mathilda!
Årets bästa dejt: Bil-dejten där David skjutsade hem Gabriella är något som fastnar på våra näthinnor. Där förstod man att de hade en chans!
Årets förvirring: Två Michaelor som åkte ut i avsnitten efter varandra gjorde det svårt att hålla koll på vem folk på kontoret pratade om. Favoriten var Michaela med brunt hår, medan Mikaela med blått hår kändes lite för osäker för den här typen av program.
Årets tudelning på kontoret: David! Vad tycker vi om honom egentligen? Alla tycker olika.
Årets snack kring själva Bachelorn: Lika delar “Gud så lam han är” som “Jag gillar honom – en reko kille!”.