Bästa boktipsen för sommarläsningen

Har du svårt att hitta de bästa böckerna i den djungel som bokaffärerna faktiskt är – oavsett om de är digitala eller fysiska? Du är inte ensam. Jag är personligen inget fan av deckare men det verkar vara det enda som stoltserar på hyllorna, vilket gör det ännu svårare att hitta rätt.

Därför har vi valt ut ett gäng favoriter för sommarens läsning som inte inkluderar en enda deckare, men en hel del annat. Hoppas du hittar en bok som förändrar ditt liv i denna samling! För vissa böcker gör ju just det.

Fredrik Backman
Britt-Marie var här

En bok om Britt-Marie, som helt plötsligt måste börja jobba igen efter att ha varit hemmafru i en herrans massa år. Vad gör man när man är över 60 år och ska ta sig tillbaka in i arbetslivet? Vem vill anställa en gullig liten tant (som egentligen är lite av en surkärring) utan någonting på sitt CV efter typ år 1978? Och hur lätt är det att hitta ett jobb i en liten håla, som redan lider av arbetsbrist?

I Borg, där Britt-Marie bor, är det största intresset fotboll. Något som Britt-Marie AVSKYR. Men på något vänster, blir hon helt plötsligt coach för ett pojklag i fotboll. Och där börjar en historia om teamkänsla, kärlek, gemenskap och livet.

Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

Per Hagman
När oskulder kysser

När oskulder kysser är en bok så vackert skriven att de flesta sidor är ren njutning för den ordintresserade. Den handlar om triangeldraman, svek, lögner och otrohet. Om bristen på tillit och att våga. Om Benjamin och Nelly, dragqueens och fotomodeller.

Frida Kahlo – En biografi
Hayden Herrera

I denna magnifika bok går konstvetaren Hayden Herrera på djupet i den fascinerande och sprakande historien om Frida Kahlo, en av världens mest ikoniska konstnärer och människor: Hennes barndom i Mexiko City under den mexikanska revolutionen. Hennes fascination för mexikansk folklore och kultur. Samröret med kommunisterna. Det stormiga äktenskap med konstnären Diego Rivera. Hennes många kärleksaffärer och den tragiska olycka som skadade henne för livet och gjorde så att hon aldrig kunde få barn.

Att skriva
Stephen King

På sommaren, när man ligger på en solstol och får dit för att faktiskt tänka, så är det lätt att komma till nya slutsatser om ens liv. Det där skrivprojektet man drömt om, är något som plötsligt får tid till att utvecklas och kanske till och med påbörjas. Men – hur gör man? Hur tusan skriver man en bok, en novell, en artikel, en dröm? Stephen Kings ikoniska bok ”Att skriva” hjälper dig med just det.

Att skriva är även en självbiografi, om att växa upp på 50-talet och kärleken till skrivandet redan i skolåldern. Det är en vacker bok som griper tag i dig som älskar skrivandet.

Yrke: Influencer
Linda Hörnfeldt

Undrar du vad fan en influencer gör för något? Läs den här boken.
Vill du bli en influencer? Läs den här boken.
Vill du jobba med influencer marketing? Läs den här boken.

En bok om världens roligaste, knäppaste bransch som lär dig om hur den fungerar, vad den handlar om och hur du blir en del av den.

Novellsamlingar!

Sist men inte minst vill jag tipsa om att köpa små novellsamlingar i fickformat om du är en sån som aldrig orkar läsa en hel bok. De väger ingenting, är lätta att ta med sig och så kan man ta med sig en liten novell per stranddag. Novellix har ett ljuvligt sommarutbud på novellsamlingar – kika där!

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA