Michaela Forni & Michaela Hamilton om nya boken På Andra Sidan Natten

Michaela Forni och Michaela Hamilton har diskuterat känslor i sin podcast Forni och Hamilton i över 60 avsnitt. Idén till boken föddes när Michaela Forni låg på en solstol i Tulum och läste “Milk & Honey” av Rupi Kaur, en poesisamling som har sålt i över 2 miljoner exemplar världen över! Forni smsade Hamilton med en bild på boken och skrev “Vi borde göra en sån här på svenska, texterna i den här boken påminner om våra dikter som vi läser upp i början av varje poddavsnitt”. Två veckor senare satt de på möte med Harper Collins, världens andra största bokförlag, och ungefär ett år senare höll de boken i sina händer för första gången.

Den 6 december 2018, alltså imorgon (!), släpps boken På Andra Sidan Natten: en modern poesi-samling till vår tids kvinna och alla de känslor som hon tar sig igenom. Om att älska personer som dör ifrån en, om att vara i ett team med någon, hur det känns när någon går iväg från en, att tvivla på sig själv.

*

Här på FORNI har Michaelorna exklusivt spelat in en artikel där de pratar om boken, varför de skrev den, favoritdikterna i boken och vad känslor egentligen betyder. Tryck på play högst upp i artikeln för att lyssna!

På Andra Sidan Natten

Texterna rymmer både mörker och ljus och avhandlar allt från kärlek och sorg, till vänskap och ångest.
159 kr från HarperCollins
Köp

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA