Michaela Forni & Michaela Hamilton om nya boken På Andra Sidan Natten

Michaela Forni och Michaela Hamilton har diskuterat känslor i sin podcast Forni och Hamilton i över 60 avsnitt. Idén till boken föddes när Michaela Forni låg på en solstol i Tulum och läste “Milk & Honey” av Rupi Kaur, en poesisamling som har sålt i över 2 miljoner exemplar världen över! Forni smsade Hamilton med en bild på boken och skrev “Vi borde göra en sån här på svenska, texterna i den här boken påminner om våra dikter som vi läser upp i början av varje poddavsnitt”. Två veckor senare satt de på möte med Harper Collins, världens andra största bokförlag, och ungefär ett år senare höll de boken i sina händer för första gången.

Den 6 december 2018, alltså imorgon (!), släpps boken På Andra Sidan Natten: en modern poesi-samling till vår tids kvinna och alla de känslor som hon tar sig igenom. Om att älska personer som dör ifrån en, om att vara i ett team med någon, hur det känns när någon går iväg från en, att tvivla på sig själv.

*

Här på FORNI har Michaelorna exklusivt spelat in en artikel där de pratar om boken, varför de skrev den, favoritdikterna i boken och vad känslor egentligen betyder. Tryck på play högst upp i artikeln för att lyssna!

På Andra Sidan Natten

Texterna rymmer både mörker och ljus och avhandlar allt från kärlek och sorg, till vänskap och ångest.
159 kr från HarperCollins
Köp