En julhälsning från Michaela

Det är ingen snö utanför mitt fönster, men jag vet inte om det betyder att det inte snöar. I innerstaden smälter alltid snön bort. Som liten hade jag en bild av att julen var winter wonderland och kanske var det så, men sen blev jag vuxen och flyttade in till stan och där får inga snöflingor leva kvar. Jag gör mitt bästa för att skapa julkänsla ändå. Det serveras risgrynsgröt och julvört till frukost, julblommorna står utspridda i lägenheten och så har jag köpt ett gäng olika doftljus med kaneldoft som sprider sig över alla rum. Det står polkagrisar på bordet och serveras lussebullar till frukosten.

Jag befinner mig helt klart i ett mellanläge i mitt liv när det kommer till just julen. Jag är inte ett barn och jag har heller inga barn. Julafton blir som vilken lördagskväll som helst – ett tillfälle att umgås med de jag håller kär. Och det är precis vad jag kommer att göra idag. Julafton är till för att äta något gott, sprida kärlek till sina medmänniskor och vara vänliga mot varandra.

Om du som läser nu känner dig ensam just idag, på julafton, så vill jag tipsa dig om att lyssna på min och Hamiltons podcast, avsnitt 13, där vi pratar om just ensamhet kring julen. Jag vill även tipsa dig om att gå in på vår diskussionsdel här på Daily Forni där du kan söka kontakt med andra, både om du vill mötas digitalt eller i verkligheten, för att kanske hitta en ny vän. Och om du känner ett starkt hat inför denna dag, kom ihåg det här: det är bara en helt vanlig dag som alla andra. Imorgon är den över.

Jag önskar er en underbar julafton, vad ni än bestämmer er för att göra eller inte göra. Sprid kärlek oavsett vad ni gör eller var ni befinner er. Jag tänker på er idag.

God jul!

Mina varmaste kramar,

Michaela