Följ med mig till Italienska kusten och Marbellas stränder

Jag gick in i semestern med några löften till mig själv:

  1. Att faktiskt ha semester. Semester till 80% beslutade jag mig för eftersom en egenföretagare aldrig kan vara helt ledig (inte mitt team heller för den delen!). Men 80% kändes görbart och var mer semester än jag någonsin lovat mig själv tidigare.
  2. Att inte läsa en enda bok om personlig utveckling utan enbart romantiska chiclits (yes, en svår övning för en person som ständigt måste utvecklas, så bajsnödigt ändå).
  3. Att inte ta med datorn när jag reste, för att underlätta möjligheten till att faktiskt ha semester.
  4. Min psykolog gav mig detta löfte: jag fick inte jobba någonting med mig själv, bara pausa och vara den jag är.
  5. Ta saker som de kommer och inte stressa upp mig om det inte blir som jag har tänkt mig (lätt hänt med en 2-åring…)

För 5 veckor sen skuttade jag in i semestern med dessa löften. Och hur gick dem då? Check, check, check, check och check!

Jag är både stolt och lite förundrad över hur bra jag klarade av mina mål, samt hur skönt det faktiskt var med riktig semester. Jag vill fortsätta med det. Hjärnan slappnar av, kreativiteten ökar och njutet infinner sig. Jag tror till och med min son märkte av hur hans föräldrar kom in i semesterlunket för när det var dags att åka hem ville han stanna i Spanien “för att ha äventyr på stranden varje dag”.

Jag hoppas att semestern har gjort lika gott för er som för mig. Nu ska ni få följa med mig på en recap!

Återförenad med min släkt i Italien

italien

Pandemin har hållit min familj och min italienska släkt åtskiljda i två år. I juli fick vi äntligen möjlighet att krama om dem igen. Två år kändes som en evighet men när jag lutade mitt huvud in i min farmors axel var det samtidigt som att ingen tid hade gått.

Herregud vad vi njöt av varandras sällskap! Inte ett enda familjebråk som lätt kan uppstå när kravet på att ha trevligt kommer. Bara högljudda skratt, njut och enkelhet. Livet i Italien är enkelt. Man äter alla måltider tillsammans, skålar i lokalt vin, hänger på stranden och äter en triljard glassar.

Maten i Rimini, där min släkt bor, är något av det godaste i hela världen. Rimini ligger utanför Bologna vilket gör att deras tagliatelle con ragu är bäst i världen, samtidigt är det en kuststad som serverar fantastisk fisk och skaldjur. Pastan här… jag kan inte förklara den. Det går inte att äta lika god någonstans, helt omöjligt!

Om ni någon gång vill besöka ett Italien som få svenskar känner till är Emilia Romagna och Riminis kust ett tips. Där äter du gott för en billig prislapp och de enda du stöter på är de italienska turisterna. Det är inte bedårande vackert som Amalfi-kusten – men det är Italien på riktigt.

Drömlivet i Marbella

Marbella

I slutet på juli åkte vi på semester till Marbella. Beach clubs, vänner, barn som leker på stranden, iskall cavasangria och utemiddagar stod på schemat. Vi hade en drös med vänner som var nere samtidigt och det visade sig bli en av våra bästa semestrar någonsin. Jag tror det var tacksamheten över att kunna åka utomlands, första gången på nästan två år för oss, som gjorde allt så härligt. Barnen lekte på stranden, vi åt middagar sent på kvällen på diverse upplysta små restauranger och på dagarna hängde vi på diverse beach clubs.

Marbella är ett hett tips för alla, oavsett ålder. Här kan du som 20-åring festa, shoppa och hänga likväl som barnfamiljen eller den golfälskande pensionären. Mina tips? Kommer här!

  1. La Plage Casanis. Hyfsat nyöppnad beachclub med grymt bra mat och generösa solbäddar. Hög musik och dansvänlig stämning framåt kvällen.
  2. Mamzel. Restaurang med dansshow där det blir riktigt bra feststämning framåt midnatt. Här dansar du medan du äter (sjukt bra mat dessutom) och middagsborden blir drinkbord när restaurangen är redo. Grymt ställe, absolut barnfritt, som du inte fåt missa!
  3. Fat Mama. Härlig trattoria med goda drinkar och bra italiensk mat, perfekt att gå till som familj på kvällen.
  4. Hustle And flow. Nyttigt brunchställe i San Pedro med massa gott på menyn som påminner om de bästa brunchställena i New York. Egg benedict, acaibowls, avokadomackor och goda juicer i mängder!
  5. Puente Romano. Ett litet område som har precis allt du behöver. De bästa hotellen, restaurangerna, drinkställena och hälsoluncherna. Gå dit och välj det du är sugen på!

Så, vad tar jag med mig från min sommar i Sydeuropa? Jo, att det enda jag egentligen behöver är sand mellan tårna, min familj samlad och goda vänners sällskap. Det är vad livet handlar om – att få tid tillsammans. Och dricka riktigt jäkla god cava-sangria, ofc!

Ciao & puss, M ♥

*

Ska du resa till Marbella och vill ha fler semestertips? Klicka här!