Gott nytt år!

Om du läste julkortet jag skrev på julafton här inne, så vet du att min kärlek för högtider är begränsad. Utan att låta som Grinchen handlar det mest om att det blir för mycket press och att sorg blir alldeles för påtaglig under högtider som julen. Per definition kan jag ändå köpa konceptet: äta massa mat, vara ledig och få paket. Don’t mind if I do! Men jag gillar inte tanken på att folk mår dåligt medan andra postar perfekta bilder på sitt perfekta liv (ja, jag kan också erkänna mig skyldig i postandet av den perfekta fmailjebilden).

En kväll jag däremot inte köper konceptet på är nyårsafton. Nyårsafton har samma identitet som studenten – en dag som utlovar “årets roligaste kväll!” eller “den bästa dagen i mitt liv!” men som sällan blir bättre än en vanlig lördag, snarare sämre. När förväntningar ligger i luften blir det mer påtagligt om det inte blir så magiskt som vi hoppats på. För ja, vi hoppas ju faktiskt på något magiskt. Vad hade hänt om vi såg nyårsafton som en helt vanlig lördagskväll?

Då hade jag öppnat en flaska vin med min kille, ätit pasta och kollat på en film i soffan.

Det var först när jag sänkte förväntningarna på nyårsafton som den började bli riktigt bra. Jag har varit nykter flera nyårsaftnar och bytt ut festen mot en mindre middag – succé! Det passar mig som handen i handsken. I år ska vi äta god mat med nära vänner och deras familjer, låta barnen vara uppe senare än vanligt och skåla i champagne på tolvslaget. Jag fokuserar på mitt härliga sällskap och släpper kraven på att det måste bli årets roligaste kväll – för det är då den brukar bli just det!

Det bästa med nyårsafton är att ett nytt år står alldeles runt hörnet och väntar på oss. Ett år med nya möjligheter och äventyr där bara du själv sätter begränsningarna. Vad vill du göra med 2022? Du kan göra precis vad du vill med ditt liv det här året. Fantastiskt, eller hur!

Gott nytt år och tack för att ni har varit inne och läst magasinet under hela 2021. Vi har faktiskt ökat med över 25% i antal läsare gentemot året innan! Vilken grej va. Nu siktar vi på att ännu fler ska hitta hit, att vi ska producera ännu bättre innehåll och kanske får möjlighet att bjuda in till ett stort FORNI-event som vi så längre drömt om.

Ta hand om er så ses vi 2022 ♥