Hårexperten Jennifer berättar om vikten av att välja rätt produkter

Samarbete medMaria Nila

Hej älskade vänner! Idag är det den 1 november – vintertid och startskottet för årets elfte månad. Tiden verkligen springer iväg, känner ni samma? Den 1 november betyder också att det är Vegan Day. Ni som har hängt här inne ett tag vet förmodligen att Maria Nila ligger FORNI-redaktionen varmt om hjärtat. Inte bara på grund av att deras produkter är otroliga, utan för allt viktigt arbete dem varje år gör för utrotningshotade djur och för miljön.

I samband med Vegan Day kickstartar Maria Nila sin kampanj, The Friendly Year 2023! I år kommer Maria Nila tillsammans med sin partner, The Perfect World Foundation, samla in och donera pengar till Cairns Turtle Rehabilitation Centre i Australien. Välgörenhet är en av Maria Nilas grundpelare och The Friendly Year är ett projekt som har varit igång sedan 2017! Så galet imponerande.

Vad kan du göra?

Kort och gott; Shoppa loss! Med koden VEGANDAY får du som handlar online 20% rabatt där all vinst kommer att doneras till The Perfect World Foundation och deras arbete för havssköldpaddorna mellan den 1-10:e november. Idag lanserar även Maria Nila en Vegan Day-box som är helt otrolig! En komplett låda fylld av alla våra favoriter. Passa på att klicka hem och testa dessa grymma produkter och var samtidigt med och bidra till att skydda och bevara havssköldpaddorna. Klicka här för att komma direkt dit!

För att fira och uppmärksamma Vegan Day och startskottet på The Friendly Year 2023 passade vi på att intervjua frisör och hårexpert Jennifer Dahlqvist på Bangerhead!

Hej Jennifer! Berätta om dig själv!

Jag heter Jennifer, är 32 år och inflyttad till Stockholm från Kumla som ligger strax utanför Örebro! Jag har jobbat som frisör sedan 2009. Man kan beskriva mig som en person som gillar det enkla i livet men med en fascination för finare ting. Efter en lång dag på salongen lägger jag gärna upp fötterna i soffan och häller upp ett stort glas vin!

Varför har du valt att använda och jobba med Maria Nilas produkter?

Framförallt för att Maria Nila är ett varumärke som många kunder efterfrågar. Jag hittade till produkterna 2017 och har sedan dess använt dem flitigt. I och med mitt yrke så provar jag en hel del produkter och det som jag uppskattar med Maria Nila är just deras hållbarhetstänk.  Produkterna är helt veganska och doftar ren magi. Då känns det såklart extra bra för mig att kunna erbjuda mina kunder produkter med bra innehåll och kvalitet!

Hur ser du på hållbarhet inom branschen?

Det har verkligen skett en ganska markant förändring under de senaste åren, och man märker att både kunder och frisörer ställer betydligt högre krav på rättvisa produkter. Det känns verkligen som att vi är på rätt väg och att det blir bättre för varje dag.

Vad är det bästa med att jobba som frisör?

Att får använda sin kreativitet – ingen dag är den andra lik! Jag får träffa och jobba med fantastiska människor, det är så kul och motiverande att varje dag få jobba med flera olika hårtyper.

Hur väcktes ditt intresse för hår?

Några av er känner förmodligen igen er i att leka frisör och klippa håret på era dockor när ni var yngre. Jag var definitivt en av dem, haha! Men jag skulle inte säga att det var självklart för mig att bli just frisör, dock har jag alltid vetat att jag vill jobba med något kreativt. Möjligheten att ha ett jobb där jag får skapa, inspirera och samtidigt göra människor glada är verkligen underbart!

Hur skulle du beskriva ditt arbete och din stil?

Min stil är ganska bred, jag uppskattar variationen och tror på försköning framför förändring. Precis som man brukar säga med smink; man ska framhäva sina bästa naturliga drag och undvika att täcka och dölja. Jag skulle säga att jag har en sofistikerad stil men med små detaljer som gör den stora helhetsskillnaden.

Hur ofta ska man tvätta håret?

Det beror på hur mycket produkter man använder skulle jag säga. Jag brukar säga två gånger i veckan till mina kunder, men alla frisörer säger nog olika. Tvätt sliter absolut på håret, men man ska också tänka på att till exempel inte använda för mycket torrschampo, då din hårbotten kommer ta skada istället

Vilken är din favoritprodukt från Maria Nila?

Maria Nilas stylingspray är otrolig! Värmeskyddet är absolut en favorit också, jag brukar sprayar den direkt i handen som en kräm och sedan fördela längs hårlängderna.

Vad kan du förutspå när det kommer till hårtrender 2023?

Man har redan börjat se en hel del som vågat sig på detta, men mycket kortklippta frisyrer i lager och uppklippt. Jag tror också att folk kommer börja gå från kalla och silvriga nyanser till varma och koppriga toner. För att inte glömma, lockar i alla dess former!

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?

Plommonfärgen, var det ens en trend haha?! Jag tycker oavsett vi klarar oss utan den, tack!

Vad är viktigt för dig när det kommer till val av hårvård?

Att investera i bra produkter. Idag har vi blivit duktiga på att lägga pengar och energi på hudvården, men bra att tänka på är att samma sak gäller för håret. Många spenderar ofta en dyr peng på att gå till frisören där man blir ompysslad och fin, men struntar sedan i att underhålla håret tills nästa frisörbesök. Börjar med schampo, balsam, inpackning och ett värmeskydd så har du en bra grund att bygga på och utöka med fler hårprodukter.

*

Vill du läsa mer om skönhet på FORNI? Klicka här!