Highlights från Bachelor 2021 och intervju med Ida Nordfors

Bild: Bachelorse

VARNING FÖR SPOILER!

FORNI-redaktionen diskuterar Bachelor-finalen och en intervju med Ida Nordfors om hennes resa och vad som hände sen

Det var drygt två månader sedan som Bachelor 2021 äntligen gick av stapeln och första avsnittet sändes. Ni som har hängt här inne länge vet att FORNI-redaktionen är stora fans av Bachelor. Om vi ska vara helt ärliga, har det inte gått en dag utan att vi pratat om säsongen på kontoret. Vilka våra favoriter är, om rätt tjej fick lämna, alla spektakulära dejter och ja, även de mindre bra dejterna. Kan det här vara den bästa säsongen någonsin? Med helt fantastiska, sprudlande, unika och supersnygga tjejer som alla underhållit Sverige på olika sätt. Säsongen har bjudit på tårar, drama, dejter och hångel. Dessutom har känslorna känts väldigt äkta, vilket har varit otroligt rörande och intressant att följa.

Igår var det dags för killarna att dela ut sin sista ros. Jag kan helt ärligt säga att jag inte hade någon aning om vem som skulle bli vald och vem som skulle få sitt hjärta krossat. Diskussionen gick varm på kontoret och samtliga var tvådelade i vem som skulle vinna killarnas hjärta i slutändan. Kommer det bli Elvira, hon och Simon har ändå haft en stark kemi från start? Eller Matilda, deras relation har ju verkligen utvecklats? Det hela slutade med att Elvira fick Simons sista ros, och Ida fick den sista rosen av Sebastian. Jag kände verkligen med tjejerna när Shilera och Matilda fick sitt hjärta krossat i tusen bitar. Det är just det jag upplever har varit så speciellt med den här säsongen, känslorna går liksom inte att förneka. Och de träffar en rakt in i hjärtat.

Jag har intervjuat Ida Nordfors som vann Sebastians hjärta och fick den sista rosen.

Ida Nordfors

Bild: Ida Nordfors

Vi är så glada för din och Sebastians kärlek. Hur kändes det att se finalavsnittet? Och hur kändes det när du fick den sista rosen?

Jag hade inte sett finalavsnittet innan så det kändes hur kul som helst. Det var mycket känslor som kom till ytan men så fint att få titta tillbaka på det magiska ögonblicket. Att få den sista rosen kändes helt fantastiskt, jag tappade verkligen ord. Jag var aldrig 100% säker på att det skulle bli jag men jag höll alla tummar och tår jag hade.

Vad hände direkt efter att du fått den sista rosen? Vad gjorde ni?

Vi checkade in på ett jättefint hotell, tillsammans med Simon och Elvira också. Sen firade vi hela kvällen och natten.

Till den stora frågan – träffas du och Sebastian fortfarande? Vad hände när ni kom hem?

Vi är fortfarande ett par idag och har sedan vi kommit hem bara vuxit tillsammans ännu mer. Vår relation har blomstrat ju längre tiden har gått. Det blev så mycket mer verkligt när det bara var han och jag. Vi började ganska direkt att forma en vardag ihop som visade sig funka hur bra som helst.

Tycker du vi tittare har fått se en rättvis bild av er relation och av dig som person?

Det är tyvärr enormt mycket som inte kom med och visades på tv. Speciellt i slutet så är mycket från min och Sebastians resa borttagen, vilket antagligen är för att vilseleda tittarna. Men jag tycker att bilden av mig som person, som tittarna fått se, är rättvis. Även om jag såklart är mer nyanserad som människa i verkligheten.

Kunde du slappna av på dejterna trots att ni hela tiden blev filmade? 

Nej jag var faktiskt rätt så ofta ganska obekväm, även om man vande sig mer och mer under tidens gång. Kärlek och känslor känns så privat för mig så det kändes konstigt att försöka få sådana moments med en kamera i nyllet. Men ibland hade man turen att få äta lunch ihop eller prata lite medan kamerorna vad av, vilket var skönt.

Till sista frågan – vad skulle du ge för tips till den som funderar på att söka till Bachelor?

Känns det rätt så våga chansa! Det kan sluta hur bra som helst och om inte så är du en erfarenhet rikare.

Highlights från säsongen

Årets bästa entré 

Jag tror inte vi är ensamma om att tycka Rebeccas entré var en av årets bästa. När hon rullade in på en MC, i en riktigt snygg kavajklänning, fick hon nog de flesta att tappa hakan. Hon var självsäker, tuff och helt otroligt snygg. Rebeccas entré kommer vi inte glömma på länge!

Bachelor

Bild: TV4

Folkets favorit 

Den här frågan diskuterade vi länge. Vem blev egentligen årets favorit? Var det Mathilda som bara växte på folket ju mer hon öppnade upp sig och visade upp sitt rätta jag. Eller Ida, som under hela säsongen verkade så genuin, trygg och äkta som person. Eller Linda som med sin energi och humor tog oss med storm. Det är svårt att säga men jag tror ändå att dessa tre kavlar upp till en delad första-plats.

Årets bästa dejt

Vi kommer väl ändå aldrig glömma Armina och Simons dejt när de var på Ozzo-provning? Det är iallafall en av mina favoriter! Kanske inte den mest romantiska dejten under säsongen, men de verkade ha väldigt kul!

Årets stelaste 

Tänker ni på samma ögonblick som jag? Citatet som går till historian – Sebastians stela nacke!

Årets osexigaste 

Här var vi alla överens. Sebastians taffliga försök att öppna en falska bubbel. Det hoppas vi att Ida gett honom en ordentlig kurs i, haha!

Hur vi minns våra Bachelors

Vi kommer föralltid att minnas hur Sebastian berörde oss enda in i hjärtat. Och Simon kommer vi minnas som killen som verkligen ville väl och var otroligt mån om allas välmående. Att han ibland tänkte mer på alla andra än sig själv. Ja, det eller som killen vars rädsla för spindlar är något vi aldrig sett tidigare!

*

Det har varit så otroligt roligt att följa denna säsong! Och vi längtar redan till kommande Bachelorette!