Idag är det internationella kvinnodagen

Bild: dariabydasha

Idag är det internationella kvinnodagen. En dag som syftar till att uppmärksamma jämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En dag där vi firar kamperna vi hittills har vunnit, där vi hyllar kvinnorna som idag och historiskt sätt tagit aktiva val för jämställdhet. Men också för att belysa orättvisor och påminna oss om att resan är långt ifrån över. En dag som är otroligt viktig.

Vad kan du göra idag och alla andra dagar? 

Våga ifrågasätta. Det kanske känns lite läskigt till en början, men efter ett tag kommer det ske per automatik. När vi ifrågasätter skapar vi medvetenhet, och att ta ställning i vardagen är det som jag tror kommer att göra skillnad i att förändra de patriarkala strukturerna. Att ta ställning kan du göra 365 dagar om året. Tillsammans är vi kvinnor starkare än någonsin, och hittills har vi bara lyft på locket. Våga prata om jämställdhet! I din relation, på din arbetsplats eller i din vänskapskrets. Var en del av kampen för kvinnors rättigheter och villkor. Idag, eller alla andra dagar, kan du också donera pengar till en organisation som verkar för kvinnor runt om i världen.

Podcasten Baby Talk med Baby Journey släppte idag ett avsnitt där vår allas egna Michaela Forni intervjuar Emma Persson, expert på ekonomi i parrelationer. Jag kan varmt rekommendera dig att lyssna på avsnittet för att öka din egen förståelse över varför vi lever som vi gör och vad som egentligen är våra fria val! Det är en investering i kunskap, könsnormer och jämställdhet. Lyssna på avsnittet här!

Älskade fantastiska kvinnor, idag är det internationella kvinnodagen. Tillsammans är vi som starkast. Var en del av kampen för kvinnors rättigheter och alla lika villkor.

*

Vill du läsa mer om livsstil på FORNI? Klicka här!