Designerklassiker att investera i

Y-stol – Carl Hansen & Søn

Om det är någon stol vi ska investera i till hemmet är det helt klart Hans J Wegners Y-stol. En klassisk design som aldrig går ur tiden! Den finns i alla kulörer du kan tänka dig – från härligt klarrött till sofistikerad bok. Vi älskar att den går att placera lika bra som inredningsdetalj i sovrummet som i par vid matbordet. Tips: mixa gärna de olika kulörerna vid matbordet! Ja, som de har gjort på Nyhetsmorgon.

Jetson fåtölj – Dux

Vem vill inte slå sig ner i den här sköna OCH snygga fåtöljen från Dux? Även denna finns i otaliga färger och passar olika stilar. Fåtöljen står lika fint i sovrummet som vid soffbordet tillsammans med en stor, härlig soffa. Eftersom den är helt i läder har den en lång livstid, och går även att rusta upp när den väl blivit sliten. En möbel som kan följa flera generationers hem!

PH Kotte – Louis Poulsen

Belysning är en av de svåraste momenten att få till hemma, och eftersom de kostar en slant vill man gärna ha en klassiker som håller under lång till. Kotten har varit populär i många, många år och används både i sovrum, matrum och vardagsrum. Den finns i ett flertal storlekar och färger – vi gillar den klassiska vita på bilden ovan!

Stringhyllan – String Furniture

Här har vi den perfekta förvaringslösningen för compact living-boenden. Stringhyllan finns i flera olika delar och du utformar själv din egen design för att matcha behoven i just ditt hem. Behöver du ett skrivbord kan du bygga in det, vill du ha skåp kan du bygga in det, eller varför inte göra ett helt gäng med hyllor? Det finns en variant för alla!

Arco golvlampa – Flos

Huvudbelysningen i ett rum behöver självfallet inte sitta i taket – satsa istället på den här stora, härliga golvlampan från Flos. Förutom att den är galet snygg ger den ljus till hela rummet, men får även de möbler som står precis under att hamna i fokus. Praktiskt och snygg! Vi älskar kombinationen med marmor och silver.

Daggvasen – Svenskt Tenn

Det kan ju inte vara någon som missat den här extravaganta vasen från Svenskt Tenn? Även om den är trendig som aldrig förr (många budgetkedjor har kopierat modellen) så är det en riktigt klassiker som kommer att hålla sig modern i många år framöver gissar vi. Den går att dekorera i otaliga varianter med allt från maffiga buketter till långa, slanka kvistar. Dessutom den perfekta presenten till något du tycker extra mycket om!

Gino Sarfatti – Flos

Belysning, belysning, belysning. Vi får aldrig nog. Hur många lampor ska man egentligen köpa till ett hem, tänker ni säker nu. Många svarar vi! Den här godbiten (Flos igen – good work) ger en imponerande känsla med sina 50(!) glödlampor och tar allt fokus när du kliver in i ett rum. Vi älskar den! Muta någon annan för att montera ihop den bara. 50 glödlampor tar ett tag…

Snö – ASPLUND Collection

Förvaring är ett ständigt problem, speciellt i compact living-boenden. Men inte behöver det vara tråkigt! Den här stilrena byrån från Asplund passar i de flesta hem och slukar allt du inte vill ha framme – från lakan till leksaker. Byrån finns i många olika varianter och går därför enkelt att anpassa till ditt boende.

Vänskapsknuten – Svenskt Tenn

En ljuskälla som kanske främst passar sig under det mörkare halvåret är den här klassiska ljusstaken från allas vårt älskade Svenskt Tenn. Även denna syns i de flesta hem numera, men har faktiskt funnits sedan 1938. Vad är med tidlöst än det? Tips: välj stearinljus i färger anpassat efter säsongen för att göra ljusstaken mer trendig.