5 enkla steg till ett sovrum med hotellkänsla

Är det något vi älskar så är det sovrum med hotellkänsla – så mysigt! Med några få nycklar kan du fixa drömsovrummet på nolltid. Här kommer våra 5 bästa tips:

Fokus på textiler

För att dämpa ljud och göra sovrummet mysigare behövs mängder av textilier. Sätt upp gardiner (gärna sammetsgardiner från golv till tak), fyll sängen med kuddar i olika storlekar, lägg på ett dubbeltäcke och överkast. Sätt med fördel på en sängkappa för att täcka sängbenen och köp eller skapa en snygg sänggavel som ramar in. Här finns det inget som heter less is more – ju mer tyg desto bättre!

sovrum hotellkänsla

Stilleben

Stora möbler i all ära, men det är detaljerna som gör det. Piffa upp sovrummet med små stilleben – handkrämer, doftljus, coffee table böcker och ljusstakar. Det kanske inte är det mesta praktiska när man ska städa, men hotellkänslan kommer definitivt vara på topp!

sovrum hotellkänsla

En stor matta

Täck det snygga, men något kala, trägolvet med en mysig matta som både dämpar ljud och ger rummet en lyxigare känsla. Se till att mattan är större än sängen – eller med fördel en som täcker hela rummet för extra hotellkänsla. Vi föredrar de kortluggiga (som är betydligt lättare att städa) med lite skimmer i.

sovrum hotellkänsla

Punktbelysning

Det kanske är praktiskt med en stor taklampa med starkt ljus, men det är definitivt inte mysigt och hotellkänslan är lika med noll. Fyll istället rummet med fler ljuskällor på olika ställen. Två sänglampor, en golvlampa, en lampa i fönstret och kanske en i taket. För att få det extra mysigt kan man sätta in dimmer för alla lampor för att få ett mer dovt ljus.

sovrum hotellkänsla

Grönt är skönt

Växter och blommor har som känt en lugnande effekt, så vad passar bättre än att placera dem i sovrummet? Mixa stora och små – allt från en snittblomma i en liten vas till en större växt att ha på golvet. Har du inga gröna fingrar finns det många alternativ som är lättskötta: exempelvis kaktusar eller monstera.

sovrum hotellkänsla