Bädda med påslakanset i härliga mönster och pasteller

Bildkälla: @hmhome

En inredningstrend från 2022 som verkligen har klamrat sig fast även under detta år är pasteller. Om man inte har nappat på den här trenden tidigare är det verkligen en perfekt tid att göra det nu! Solen och värmen är här och härliga pastellfärger förstärker verkligen känslan av sommar – i alla fall om ni frågar mig! Ett perfekt sätt att få in dessa härliga färger i inredningen är att använda sig av dessa i sin bäddning. Dessutom finns det just nu mängder av påslakanset i fantastiska pasteller att välja mellan på marknaden – både enfärgade och i underbara mönster. I den här artikeln listar vi några av våra favoriter!

Aprikos

Aprikos är en underbar pastellfärg som dessutom gör sig otroligt fint nu på sommaren. Det här fantastiska mönstrade påslakanet från Ellos får i alla fall mig att längta till stranden, havet och vågorna! Vill man i stället köra på ett enfärgat påslakan i färgen aprikos bör man kika in det underbara setet i tvättat linne från H&M Home. Linne är verkligen perfekt nu när det börjar bli varmt då det är ett material som absorberar fukt – vilket leder till en sval och härlig känsla.

påslakanset

Mönstrat påslakanset / Enfärgat påslakanset 

Lila

Denna magiska pastellfärg – lila, kommer vi någonsin att tröttna? Jag tror faktiskt inte det! Är det någon färg som verkligen är perfekt att plocka fram nu så är det denna. På Jotex hittar ni detta blommiga påslakan som verkligen ger en känsla av sommar. På H&M Home finns det härliga enfärgade setet som med sin framsida i bäckebölja bidrar till en härlig levande känsla.

påslakanset

Mönstrat påslakanset / Enfärgat påslakanset 

Blå

Denna ljusa blåa pastellfärg bidrar till en sval och härlig känsla i sovrummet. På H&M Home hittar ni detta fantastiska enfärgade set i muslintyg, vilket är ett mjukt och svalt tyg som är perfekt nu på sommaren! Vill ni i stället satsa på den lekfulla mönstrade stilen hittar ni detta härliga påslakanset med tryckt mönster av äpplen hos Ellos.

påslakanset

Mönstrat påslakanset / Enfärgat påslakanset

Grön

Har ni sett något vackrare än detta gröna set med tryckt rosmönster från Ellos? Nej, inte jag heller! Det är ett påslakanset tillverkat i franskt lin vilket ger en sval och mjuk känsla. Det enfärgade härliga setet tillhör serien Sandhamn och ni hittar det på Åhléns.

påslakanset

Mönstrat påslakanset / Enfärgat påslakanset

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här