Duka till sommarfest – 3 dukningar att inspireras av

En av dom bästa sakerna med sommarmånaderna som vi har framför oss är att dom är fyllda med härliga saker att fira! Det är allt från studentfiranden, midsommarfester och semestrar som ska firas och skålas in. I denna artikel tipsar jag om tre härliga och inspirerande dukningar och produkter som är perfekta att använda sig av nu när det är dags att duka till sommarfest!

Duka till sommarfest – saker att tänka på innan du sätter igång

Innan du påbörjar din dukning kan det vara bra att tänka igenom vissa saker. För det första, vad har du för saker hemma? Gör en liten inventering av ditt porslin, dina glas, dina ljusstakar och så vidare. Oftast har vi mer än vad vi tror gömda inne i olika skåp! Om man känner att man saknar någonting efter att man gjort sin inventering kan man därefter kika runt i olika butiker, eller varför inte låna av någon familjemedlem eller vän? Detta gör att vi minskar onödiga köp och spar på miljön, vilket är toppen!

När du har fått en överblick över vilka produkter du har att arbeta med kan det vara bra att bestämma ett tema att utgå från när du sedan ska skapar din dukning. Temat kan exempelvis vara en färg, en stil eller en specifik känsla du är ute efter. Försök sedan att ha med dig det här temat i bakhuvudet i alla val du gör. Har du exempelvis valt temat Medelhav kan du med fördel förhöja känslan och temat med att plocka in citrusfrukter i din dekoration, precis som jag har gjort i dukningen här nedan!

Och för det tredje, våga gå din egna väg! Jag har svårt att tro att människor år 2023 bryr sig om olika ”regler” och ”etiketter” för hur en dukning ska se ut. Gräv hos dig själv och gå på magkänslan. Blir du nöjd och glad över slutresultatet så kommer dina gäster att känna detsamma! Här kommer tre härliga dukningar och teman att inspireras av:

 

Tema: Skåla in semestern

duka till sommarfest

 Skål / Fat / Champagneglas / Ljus / Ljusstake

 

Tema: En känsla av medelhavet

duka till sommarfest

Vinglas / Bestick / Mörkgrön ljuslykta / Ljusgrön ljuslykta / Korall dekoration

Tema: Duka med klassiker

duka till sommarfest

Kaffekopp / SkålarTallrik / Assiett / Ljus / Ljusstake

 

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här!