Skapa din drömlokal med hjälp av Ryds Glas

Samarbete medRyds glas

Att inreda eller renovera en lägenhet, ett hus, lantställe, sommarstuga, kontor eller arbetsplats kan vara både utmanande och superroligt. Det kan vara lätt att fastna i vad för möjligheter vissa ytor har och så begränsar man ett utrymme som egentligen har oändliga möjligheter. Att använda sig av glasväggar för att skapa nya rum och miljöer har blivit vanligare och vanligare i renoveringar. Vi på FORNI såg en möjlighet i att skapa ett fantastiskt rum tack vare en glasvägg och bestämde oss för att testa. Resultatet? Ett kontor vi älskar.

Vår glasvägg kommer ifrån Ryds Glas, och om ni uppger koden Forni2021 så får ni 20% rabatt på er glasvägg från dem – klicka här!

I februari fick vi på FORNI nycklarna till vårt drömkontor. Vi hade letat länge efter den perfekta lokalen och när den här sekelskiftesvåningen på Artillerigatan dök upp kände vi direkt att den var rätt för oss. Varje rum badar i ljus, det är över 3 meter i tak och den positiva energin känns hela vägen från att man öppnar ytterdörren till att man går genom hela lokalen in till köket.

När vi flyttade in insåg vi dock att vi stod inför ett praktiskt problem: rummen var för stora. De öppna ytorna var perfekta för sociala tillställningar men gjorde akustiken i våningen sämre och så insåg vi att vi sällan behöver vistas så många personer tillsammans. Vi behöver fler rum – men utan att tappa det fantastiska ljusinsläppet. Att ha tillgång till ljuset som kommer från de stora fönsterna skapar en otrolig rymd i lokalen som vi inte ville vara utan. Vi började pinteresta efter lösningar och så hittade vi en bild på en sekelskifteslägenhet där de hade skärmat av rummen med en glasvägg.

Där har vi det!, ropade vi i kör när vi hittade bilden.

Strax därefter kom vi i kontakt med Ryds Glas som hjälpte oss att förverkliga våra drömmar med glasväggen. Två killar från Ryds Glas kom upp till kontoret för att mäta, sätta ihop en offert och komma på en lösning som passade just våra behov. Vi ville ha så ljudisolerat som möjligt, tunna glas och svarta ramar som går i linje med andra svarta detaljer i resten av lokalen. Först var vi inne på att köra industriglas-rutor över väggen, men Ryds Glas rekommenderade en genomskinlig vägg för att behålla rymden i lokalen och jag är så glad att vi lyssnade på dem!

När offerten var godkänd och klar tog det inte många veckor innan leveransen stod redo och killarna återigen var på plats i lokalen. Under två dagar satte de ihop vår vägg och herregud, det blev bättre än vad vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Tänk vilket slöseri på rymd och ljus om vi hade satt upp en vanlig vägg som vi först funderade på. Eller om vi hade behållit det som det var, då hade vi ju haft ett rum istället för två. Att det sedan blev både praktiskt och snyggt var två flugor i en smäll för oss!

Vi är så glada i vår glasvägg från Ryds Glas i bästa kvalitet och med bästa möjliga bemötandet. Det kan vara svårt att tänka utanför boxen när det kommer till ytor och det är lätt att fastna i gamla hjulspår där man bygger upp rum på samma sätt som de har sett ut tidigare. Om du har en lokal som du tycker är svår att få till, fundera på om en glasvägg kan vara lösningen? Det var det helt klart för oss!

Ryds Glas ger en rabatt på 20% på glasväggar om ni uppger koden Forni2021 ♥