SHOPPA ARTIKEL

10 inköp varje fashionista kommer att göra den här hösten

Bild: @hannamw
Artikeln innehåller annonslänkar

Hösten, modeprofilernas högtid och månaderna då det är absolut lättast att klä sig om du frågar mig. Under hösten kan du fritt blanda dina sommarkläder med dina vinterkläder och låta dem tillsammans skapa en höstlook. Du kan experimentera med din garderob eftersom vädret fortfarande är varmt men den svala vinden tillåter dig att bära en stickad tröja. Höstupplagorna av modemagasinen börjar trilla ner i brevlådan och det är ungefär då som startskottet för modeårstiden börjar.

I den här artikeln ger jag er de 10 trendigaste plaggen som jag har sett på varje fashionista redan nu. Kopiera deras stil och låt komplimangerna hagla in!

Loafers

Chunky loafers, jag dör snygghetsdöden så fort jag ser ett par sådana! För att få extra stilpoäng så bär du dem med en tunn strumpa som får sticka upp. Att införskaffa sig ett par snygga loafers är en riktig innvesterig då det är en tidlös klassiker som alltid kommer tillbaka igen. Just nu hade jag matchat dem med en stor stickad tröja och adderat en dekorativ peterpankrage för att vara så trendsäker som möjligt.

Chunky loafers

599 kr från H&M
Köp

Stickad tröja

En stickad tutleneck är ett plagg som ständigt är aktuellt. Att äga ett eller flera såna här plagg är verkligen att skaffa sig några safe cards i sin garderob. Du säkrar upp för kommande klädkriser genom att ha dessa liggandes i garderoben och om du tar hand om plaggen väl så kan du även räkna med att ha dem länge. Om du vill följa trenderna till punkt och pricka så är det den här säsongen extra trendigt att bära din stickade tutleneck snuten över axlarna. Det skapar en känsla av en slarvig men ändå genomtänkt look.

GIRLFRIEND TURTLENECK HAZEL

3 595 från Soft Goat
Köp

Läder blazer

Blazern har varit trendig länge men för att hänga med i svängarna när det kommer till blazer-trenden så är det blazers av läderimitation som gäller nu. Den ger ett tufft intryck och blir ett bra statementplagg att slänga över en minimalistisk outfit. Läderblazern blir alltså ett riktigt bra go-to plagg för de dagar då fantasin sviker en och den mest simpla outfiten åker på. Addera även axelvaddar på blazern för att samla lite extra trend-poäng!

Oversized Leather Blazer

3 500 kr från Arket
Köp

Löst sittande jeans

Tiden då skinny jeans var det enda som gällde är helt och hållet förbi vid det här laget. Glöm bort jeansen som smiter åt på ett obekvämt vis – nu är det löst sittande jeans som varje fashionista bär! De löst sittande jeansen hade jag styleat med en överdel som snyggt går att stoppa in lite innanför byxan för framhäva en aning form på kroppen. Sedan funkar dessa jeans med nästintill alla skor; klackskor, sneakers, loafers, eller för att vara riktigt trendig – knöla ned jeansen i ett par stövlar!

Childhood distressed high-rise straight-leg jeans

2 906 kr från STILL HERE
Köp

Boots i croco

Bootsen i croco är inte bara orimligt snygga utan är även den klockrena investeringen för att kunna fortsätta bära sommarens kjolar och klänningar in i hösten. Släng på en stor stickad tröja över din sommarklänning, para ihop det med bootsen och en blazer – så enkelt har du breddat användningen för din sommargarderob! Vill du vara extra rätt på trenden så gör du även som några av de stora modehusen och satsar på en spetsig tå på dina croco-boots.

KNEE-HIGH MOCK CROC BOOTS

2 078 kr från UTERQÜE
Köp

Matchande set

Det bekväma modet tar ej slut vid de löst sittande jeansen, för varför göra matchningen av plagg krånglig när den går att göra just, bekväm. Trenden med matchande set håller i sig även denna höst, vilket jag fullkomligt älskar! Dessa set är perfekta för att skapa en look med ett otroligt genomtänkt och stilsäkert intryck, samtidig som den kräver minsta ansträngning för att sätta ihop. I och med detta stilsäkra intryck går matchande set ofta lika bra att bära bära på fest som till vardags, beroende på hur du väljer att klä upp eller ned det med skor och accessoarer.

HOUNDSTOOTH SET

1 014 kr från UTERQÜE
Köp

Den gröna kappan

Är det någon som missat att grönt blivit en otroligt populär färg den senaste tiden? Efter att ha varit en av de ledande färgerna för S/S21 så känns grönt nästan som A/W21’s nya svarta färg! En grön kappa kanske i mångas öron låter som en osmart och svårmatchad investering, men det skulle inte fashionistorna påstå. Precis som läderblazern passar den gröna kappan utmärkt som pricken över i:et på den mest simpla outfiten och går att matcha med alla de neutrala färgerna. För den extra vågade så är den gröna kappan ett perfekt plagg för att hoppa på den färgglada trenden där outfits med plagg av olika, och starka färger kombineras!

LONG WOOL COAT

2 585 KR från UTERQÜE
Köp

Cardigan

En trend som många kallar för något liknande ”morfars/farfars-trenden” syns ständigt bland fashionistorna där cardiganen ofta är i fokus. Cardigans syns överallt just nu, kombinerade med plagg från nästan alla produktkategorier – över klänningar, till jeans och knuten över axlarna… Listan kan göras lång! Den har alltså ett brett användningsområde och blir därmed ett perfekt plagg att investera lite extra i. Tas cardiganen hand om väl kommer du även kunna ha den i garderoben flera säsonger framåt. Just nu hade jag styleat den med en ärmlös överdel eller klänning och knäppt upp cardiganen en aning för att snyggt låta den hänga över ena axeln.

OVERSIZE CARDIGAN BEIGE

2 695 kr från Soft Goat
Köp

Stickad väst

Den stickade västen är som en fortsättning på ”morfars/farfars-trenden”. Detta är återigen ett plagg som blir tacksamt att investera i då det går att klä på en rad olika vis. För att vara riktigt trendsäker så är västen perfekt för att bygga en look med plagg lager på lager – jag hade gärna slängt på mig en oversize vit skjorta under den. Men den stickade västen passar lika bra till lite mer festliga tillställningar med en snygg bralette under som kanske kikar fram lite i ärmarna som ofta är djupa.

Knitted Vest

690 kr från Arket
Köp

En silvrig topp

När fashionistorna glider förbi på gatorna och skimrar sådär extra mycket så är det garanterat en topp av silver som de bär. Gulds dominans i modevärlden är förbi för denna gång, men herregud så tjusigt det är med silver istället. Dessutom är det otroligt trevligt att sätta lite extra glitter på tillvaron genom att bära en silvrig topp. Önskar du tona ner toppen en aning skulle jag matcha den med svarta byxor och skor. Så när det kommer till glitter och glamour denna höst är det alltså silver som gäller för att vara rätt på trenden!

Cropped metallic coated wool and Lyocell-blend sweater

10 088 kr från Balmain
Köp

*

Vill du läsa mer om mode? Klicka här!