4 festival-outfits att kopiera rakt av

Sommar, sol och festivaler känns som tre ledord för vart vi befinner oss nu. Många festivaler har redan passerat, men vi väntar fortfarande på en utav mina favoriter, Way Out West. Jag var nyligen på en festival här i London vilket fick mig att reflektera över vad i all sin dar man har på sig på en festival. För mig kommer det inte naturligt att bära något som ser ut som en rymddräkt och gå all in för festivaltemat, och det gör det om möjligt ännu svårare att klä sig. Jag vill liksom inte råka tappa bort mig själv i en outfit, eller försöka passa in så pass mycket att jag helt tappar fattningen om vad jag faktiskt gillar att ha på mig. För att göra det lättare för era val framöver tänkte jag dela 4 outfits som är perfekta att bära på en festival. Enjoy!

Den här outfiten signerad Lovisa Wallin tycker jag är en riktigt 10-poängare. Hon har lyckats balansera sin vardags stil men gjort den något mer festivalig. Hon får givetvis även pluspoäng från min sida eftersom hon bär en väst under sin kavaj. Vill du vara trendigast på festivalen i år så ska du faktiskt tänka som Lovisa gjort på fotot ovan, våga vara lite cowgirl. Att bära cowboyboots, väst och jeans är alltså helt i enighet med vad trend-barometern pekar åt just nu. 

Om du, i motsatts till mig gillar att klä upp dig ordentligt på festival så tycker jag att du ska satsa på neon. Neon är en trend som jag faktiskt aldrig tror kommer dö ut på just festival-scenen. Personligen tycker jag att det är snyggast att köra på något i stilen som Hanna bär på bilden ovan, ett set i enfärgat neon. Om jag hade burit detta så hade jag matchat med ett par klumpiga flipflops och mindre smycken.

En person som jag tyckte gjorde väldigt bra ifrån sig under Lollapalooza i början av sommaren vara Hanna Friberg. Hon höll det enkelt men med en rolig twist som fick hennes look att kännas som en riktigt festivallook. Hanna har precis som Lovisa tagit fasta på cowboybootsen och det tycker jag att hon gjort helt rätt i. Upptill bär hon en ganska vanlig klänning, men det är Hannas detaljer som gör looken till en riktigt 10-poängare. Solglasögonen i kombination med hennes frisyr sätter hela känslan för hennes outfit. Så gör det enkelt för dig på din nästa festival och köp ett par liknande solglasögon som Hanna och du kommer att stråla.

Inget gör sig bättre på en festival än en stickad klänning. Oavsett om du vill bära en stickad i färg eller en mer neutral variant så är det mitt absolut bästa ess i rockärmen. Om du vill vara något mer vågad så är det supersnyggt att bära en lång, vit grovstickad klänning och ha en bikini under. Matcha med många guldiga smycken och vågigt hår så är du hemma. En sista grej jag vill ha sagt innan jag avslutar denna artikel är att tänk på vad du har på fötterna. Vi vet alla innerst inne att man inte har kul när fötterna värker, så kör på skor som är snygga men också bekväma!

*

Vill du läsa mer om mode på FORNI? Klicka här!