5 vårtrender att längta till redan nu

Bild: Courtesy Of Isabel Marant, Rejina Pyo
Den här artikeln innehåller annonslänkar

Det är Januari, årets allra första månad och kanske årets tyngsta månad. Många av oss längtar till varmare dagar och ser varje dag som passerar som ett steg i rätt riktning. För oss modenördar så har årets vårtrender börjat poppa upp till höger och vänster, modereportagen vittnar om färgglada, lättklädda looks på catwalken och vårnyheterna börjar redan pryda både webbshoppar och fysiska butiker. Istället för att kalla januari för den värsta månaden på året så tycker jag att vi kan passa på att kalla den för längtans månad. Det är nämligen nu du har tid att planera din vårstil, rensa ut och göra om. När våren är här på riktigt, då är januaris dötid ett minne blott och vinluncher ska pressas in bland träningspass och mycket jobb. Börja planera redan nu, så har du en sak mindre på din to-do i vår. I den här artikeln tänkte jag visa er mina favoriter från S/S 22 och förhoppningsvis få även dig att både längta och planera looks inför våren redan nu!

Fransar

Vårtrender

Bild: WSJ

Jag vet inte om någon lyckades undgå att se House of Dagmars fransiga kjol och klänning ur deras höstkollektion 2021. Hela Instagram pryddes av plaggen! Om ni missade det så lovar jag er att under våren kommer ni inte kunna undgås fransarna på stan. En stor trend (som jag dessutom älskar) kommer att vara fransar i alla dess former. Min egen tolkning av den här trenden kommer garanterat att bestå av kjolar med fransar nedtill, och jag pryder gärna även mina klänningar med yviga fransar. Jag kommer dock skippa det på jackor och liknande. Jag har aldrig riktigt kunnat relatera till den något mer bohemiska stilen, som alltid ligger lite som en bakgrundsstil inför varje vår. Men är du en av dom som älskar att gå all in ala Boho Chic, så kör hårt med fransarna även upptill.

Elsa fringe top

499 sek från Gina Tricot
Köp

Eir knitted skirt

149.70 SEK från Gina Tricot
Köp

MELODIE DRESS

5 175,48 SEK från MELODIE DRESS
Köp

Färger

Vårtrender

Bild: WSJ

Starka, kaxiga och vågade färger – ja tack! Till våren ser vi ännu mer utav de något mer utstickande färgerna. Under den kommande säsongen kan du alltså slopa pastellerna och istället ge dig hän att bada i statement colours. Det tisslas och tasslas en del om att det storslagna modet är ett direkt svar på att vi även det passerade året varit instängda och törstar festligare tillställningar. Jag tror absolut att det ligger något i det och jag förstår känslan av att vilja bära höga klackar till Ica i brist på annat. På tal om klackar på Ica, jag nyårslovade i år att 2022 blir året då jag tar varje tillfälle att bära klackar. Varför snåla med det? Man känner sig så mycket snyggare!

Feather-trimmed wool and cashmere-blend sweater

14459 sek från Valentino
Köp

Alpaca Blend Cardigan

890 sek från Arket
Köp

Jodie mini knotted intrecciato leather tote

15550 sek från Bottega Veneta
Köp

Platåskor

Vårtrender

Bild: Stella Maccartney, Getty images

På tal om klackar och längd – med på innelistan i vår finns även platåskor! Den perfekta skon för dig som vill bära klack men tycker att det är lite för obekvämt. Vi såg redan förra våren en mindre variant av platån på både loafers och flipflops, men den här våren är det dags för nästa nivå. Modeexperterna menar att platån passar på vilken sko som helt, och jag är inte sen att hålla med. Jag vill dock understryka att platån har förfinats en del sedan det glada 80-talet. Så om du får upp minnesbilder på utsvängda jeans, höga platåer och croptops så är det inte riktgt där modet är i vår.

Woody Wedged Sandals

2885 sek från CHLOÉ
Köp

Bikini

Vårtrender

Bild: Courtesy Of Isabel Marant, Rejina Pyo

Som om det inte vore nog för oss med “visa hud skräck” och att minikjolen är trendig igen, nu är även bikinin en stor trend. På modevisningarna stylades det minimalistiska modet mest med stora kavajer och små kjolar och jag måste tyvärr erkänna att jag gillar det! Det är något väldigt fritt i att skippa tröjan och gå rakt på bikinin, jag tror och hoppas att detta kommer bli en trend som faktiskt syns i städerna. Känner du dig inte riktigt så våghalsig så är det här en trend som är perfekt att ta med sig på semestern. Gör en outfit av din annars lite slarviga “jag ska till stranden look” och voila – du är nu trendigast på stället!

Sculpture cutout ruched stretch-satin underwired bikini top

1018 sek från ISA BOULDER
Köp

Via triangle bikini top

773 sek från JADE SWIM
Köp

Eyelet Embroidered Bandeau Bikini Top

350 sek från & other stories
Köp

Set

set

Bild: WSJ

I den här artikeln sparade jag det bästa till sist! Seten får nämligen ta plats även i år och det gör mig mer än glad. Det finns inget enklare eller snyggare att sätta på sig om du frågar mig. Seten är dessutom superenkla att både klä upp och ner. Byt ut skorna och du kan bära setet till festen eller till jobbet med en enklare sko. Jag kan i princip inte få nog av set och det gör mig lycklig att veta att jag kommer kunna samla på mig ett par till set även den här våren!

Ozzie ribbed stretch-TENCEL Lyocell top and skirt set

1636 sek från REFORMATION
Köp

Freya Knitted Skirt

259 sek från Gina Tricot
Köp

*

Vill du läsa mer om mode på FORNI? Klicka här!