Dessa höstplagg är värda att investera i

Bild: Soft Goat

Jag biter mig riktigt hårt i tungan för att inte påbörja denna artikeln med att skriva ”hösten är här”. Jag vet ju hur mycket det görs narr av just den meningen på Instagram. Faktum är, att jag har inga som helst problem med att folk romantiserar (och tjuvstartar hösten). Jag gör det oftast själv också då jag i slutet av sommaren oftast är så trött på att dricka drinkar, sväva runt helt utan rutiner och klä mig i plagg som visar mycket hud. Med det sagt är jag mer än redo för den nya, krispiga säsongen som står runt hörnet. Men vad ska man ha på sig nu då? Och vilka höstplagg är det faktiskt värt att lägga lite extra pengar på? Det redogör vi för här nedan:

Kashmirtröja

Är det något vi vet vid det här laget så är det att högkvalitativa stickade tröjor alltid är aktuella. Om du börjar se över din garderob och tänker att du ska börja köpa färre, men mer kvalitativa plagg att använda i många år framöver så är just dina stickade tröjor en bra början. Tar du väl hand om dina kashmirplagg så håller dom nämligen i år ut och år in. Om jag hade startat från 0 hade jag börjat med en kashimirtröja i någon basfärg och i en modell som du vet sedan tidigare att du tycker bra om. Lova mig också att när du köper din nya favorittröja så skänker eller säljer du även den tröjan som legat i garderoben alldeles för länge utan att bli använd.

Oversize Cable Knit Black

2695 från Soft Goat
Köp

Girlfriend Turtleneck Natural Sand

3995 från Soft Goat
Köp

Bra jeans

Ytterligare ett höstplagg som är värt att lägga lite extra pengar på är jeans. Sanningen är tyvärr att det är så otroligt mycket högre kvalité på ett par lite dyrare jeans än ett par billigare. Därför känns det som en god idé att köpa ett par och använda dom i många åt framöver. När vi investerar i plagg så är det dock viktigt att inte tänka för mycket på trender. Köp alltså inte ett plagg som är supertrendigt i år men som med ganska hög sannolikhet inte är det nästa år. Blicka istället inåt och köp plagg som du tycker passar din kroppsform och som du känner dig fin i.

Classic cut denim worn blue

2400 från Toteme
Köp

Tapered leg denim dark blue

2400 från Toteme
Köp

 

Kavajen

En bra kavaj följer dig igenom hela livet! Speciellt om du tar hand om den väl. Gemensamt för alla höstplagg som nämnts i den här artikeln är att du måste ta hand om dem väl för att de ska hålla livet ut. Snåla inte med kemtvätt och noppa dom för att hålla dom så fina som möjligt. Om du frågar mig vilken kavaj som jag hade köpt så hade jag absolut gått för en oversize kavaj i svart. Det är den perfekta starten på alla looks!

Oversized Wool Hopsack Blazer

1 500 kr från ARKET
Köp

Oversized Wool Hopsack Blazer

1 500 kr från ARKET
Köp