Ett vykort från New York Fashion Week

Bildkälla

I början av september begav jag mig till New York för åtta dagar av Fashion Week, det var en riktig dröm men intensivt. Är du nyfiken på hur en dag på New York Fashion Week ser ut? Häng med!

På torsdag kväll, dagen innan New York Fashion Week börjar, flyger jag ut från Paris. Flyget är såklart fem timmar sent och jag bänkar mig i loungen med en kvällskaffe. Ska ju ändå orka med 10 timmar till med tanke på tidsskillnaden. Första morgonen i USA vaknar jag tidigt och tar mig ut på en promenad, ser direkt Balenciaga-kampanjen min vän Louise bokat som modellagent. Stolt vän!

Jag byter om till dagens första outfit, lila och gult med inslag av mönster. Sen tar jag mig till Spring Studios för dagens första visning: Bronx and Banco. Jag är så förtjust i deras ”location” som blickar ut över New York, blir alltid lika glad över att vara där. Älskar allt från kollektionen och lägger detta (för mig nya!) varumärke på minnet.

Nästa visning står Helmut Lang för, de bjuder på sin klassiska minimalism med ett inslag av edge. En del färg dyker upp och jag blir fastnar direkt. Neongult får du lägga på minnet! Efter Helmut Lang springer jag vidare till en presentation av Rebecca Minkoff, där jag kommer på mig själv le av en vit-beige look. Trenden med skärpet i midjan (som jag älskar!) fortsätter ännu en säsong som ni ser.

Jag tar mig sen ut på stan för att kolla runt bland butiker i Soho, mitt favoritområde när det kommer till shopping. Fastnar vid Louis Vuittons fasad och spanar efter inspiration bland olika typer av marknadsföring – som denna gatumålning av Agent Provocateur.

Kring lunch börjar det spöregna och jag springer runt i dagens andra look med skyhöga silverklackar. Lite regn har ju aldrig skadat någon. Vi bänkar oss på Sant Ambroeus för pasta och stans bästa ”people spotting”. 

Dagens efterrätt blir Tibi-visningen. Det bjuds in till ”Tibi 3D Cinema” med visningen som underhållning och en popcornlåda med lite allt möjligt i som tilltugg. Jag blir kär i silverbyxorna som jag skulle vilja matcha med en naturfärgad blus.

Dagens ögongodis står Carolina Herrera för på catwalk och Alice and Olivia för presentation. Varje outfit bättre än den andra. Mycket rosa och elegant blommigt mönster till nästa vår. Blir även imponerad av hur kreativa de är med event över Atlanten – mer sånt i Sverige, tack!

Eftermiddagsdrinken i New York står Mansur Gavriel för, som presenterade sin nya kollektion i deras flaggskeppsbutik. Den var omgjord till en marknad där du inte bara kunde se en fantastisk kollektion, utan även fick dricka drinkar ur ananas. Rosa på rosa och spännande former på väskor lägger jag på minnet.

Tidig kväll byter jag om till dagens tredje look, en silvrig outfit inför en av mina höjdpunkter i New York – Proenza Schoulers visning. Jag har sedan länge följt varumärkets utveckling och känner mig så glad över denna säsongs inbjudan. Kollektionen är fantastisk men favoriten blir ändå denna instoppade kavaj med de midjehöga byxorna. Vem vill inte se ut så nästa vår!

Innan middag svänger jag förbi DKNY som håller i ett event på sin 30års dag. Kommer ihåg när jag var yngre och det enda jag kunde tänka på var en väska med deras monogram. Många kända ansikten är på plats och festen är maxad. De bjuds på DKNY-märkt mat men jag ska vidare på middag med vänner så det blir bara en bild på kalaset för min del.

På kvällen slår jetlagen till, men vi tar oss ändå ut på middag. Vi har lyckats få bord på Cipriani på årets svåraste dag – Fashion Week-fredagen. Till höger om oss sitter Pamela Anderson och till vänster Leonardo DiCaprio. Vi avslutar kvällen med dans på Socialista, New Yorks just nu trendigaste klubb. Efter att ha dansat till ABBA åker jag hem med ett leende på läpparna. Jag somnar gott efter en lång, men fantastisk dag i livets stad.