Färgkombos som har tagit sommaren med storm

Bild: Emilisindlev
Artikeln innehåller annonslänkar

Varje sommar och vår känns det som att folk kommer ur sin svartvita bekvämlighetszon och börjar klä sig mer i färg. De monokroma tonerna byts ut mot lekfulla färger i takt med att de grå vädret byts ut mot värme och sol. Det verkar vara lite utav en cykel som de flesta följer utan att man ens reflekterar över att den pågår. Denna sommaren har det dock varit något alldeles extra som har hänt med färgskalan: jag har nämligen sett helt otroliga färgkombinationer!

Nog för att vi brukar kliva över till en mer färgglad palett den varmare delen av året, men i år har både gator och Instagram fullkomligt svämmat över av härliga färgkombos. Jag älskar att se folk bära färg, jag själv är inte så duktig på det men jag tar babysteg mot en mer färgglad garderob. Här är mina favoriter:

Beigt & blått

FärgkombinationerBilder: wethepeoplestyle, pernilleteisbaek, matildadjerf 

Denna klockrena färgkombination har jag sett mycket utav i sommar, och jag älskar den. För er, som jag, som successivt försöker lära er att bära färg tycker jag att denna kombinationen är en klockren start. Det är färgat men inte överdrivet och det finns ingen risk att känna sig utklädd. Dessutom så har många av oss redan en blå skjorta i garderoben. Börja leka med olika kombinationer till den och voilá – nu är du redan några steg närmare en färgglad garderob!

Grönt & rött

Färgkombinationer
Bilder:_jeanettemadsen_, tesshell, emilisindlev

När man matchar grönt och rött ser man genast lite kaxigare ut. Att klä sig i två (eller flera) starka färger kallas för color blocking och det har varit väldigt populärt i sommar. När du matchar färger på det här viset kan du skapa en look av enkla plagg i roliga färger. Det behöver inte vara svårare än ett par shorts och en skjorta. Då har du träffat fullpott i både mode och komfort. Det kan kännas lite motigt att bära två starka färger samtidigt, men ta mod till dig och jag lovar att du kommer få både tre och fyra komplimanger. Klär man sig i färg så är det nämligen många som tycker att det är fint, kanske för att vi människor dras till starka färger eller bara för att det är lite annorlunda? Testa!

 

Gult & rosa

Färgkombinationer

Bilder: Whowhatwear, Jacquemus, emilisindlev

En mer feminin färgkombination än rosa och gult finns inte. Jag tycker även att det är en otroligt somrig känsla över dessa färgerna, vilket jag älskar. Vill du inte gå all in och köpa ett par gula byxor så vill jag slå ett slag för att testa matcha en rosa klänning med en gul väska. En rosa klänning har de flesta i garderoben och att matcha den med en gul accessoar är inte ett lika stort steg att ta. Generellt är den regeln en bra grund i en mer färgglad garderob – köp bara kläder i en färger du känner dig 100% bekväm i och sväva ut i dina accessoarer. Det gör att du kan kombinera färg på massa roliga vis och det känns inte lika överväldigande.

*

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!