Fem tips att investera i till sommarens bröllop

Artikeln innehåller annonslänkar
Bildkälla

Bröllopssäsongen har börjat! Om du har haft tur att få gå på ett bröllop (eller någon annan tillställning) vet du hur svårt det är att hitta rätt outfit. Antingen hittar man inte det man vill ha, eller så lämnar man (jag) det till sista minuten och hoppas på det bästa. Men man kan ju faktiskt göra det så mycket lättare för sig själv – genom att investera i plagg du alltid kan bära. Här är fem saker jag tror kommer underlätta alla kommande outfit-paniker:

1x Mönstrad klänning

Vanligtvis bär jag mest enfärgade klänningar, men det är något med bröllop och tillställningar som får mig att vilja hoppa i ett mönster. Kanske för jag vill känna mig extra fabulös! Kör på vadlång längd för att klara de flesta klädkoderna.

 

1x Nude Sandal

Min personliga rekommendation är en sko i din nude, men om du föredrar en stark röd – go for it! Men jag insåg snabbt att bröllopsgäst-klänningar oftast är vadlånga, vilket kapar mina redan korta ben ner till tre decimeter. Lägg till en sko i färg och jag är nere på två. En färg som håller sig nära din hudton ger illusionen av längre ben och funkar alltid!

 

1x liten väska

En söt clutch, eller mindre väska, är faktiskt något som alltid kommer till användning. Jag har en från Filippa K jag burit med mig alldeles för länge, men jag älskar den. Men lets face it, du behöver lägga dina saker i något som inte förstör din outfit.

 

1x two-piece

Och här blir tre investeringar fem. Vilken typ av två-dels-outfit är upp till dig, en blus och en kjol? Eller föredrar du byxor? Vilket fall som helst så kommer du alltid ha en sammanhängande och snygg outfit redo. Och det bästa med en two-piece investering är att du inte bara fått en snabb outfit, utan även två separata plagg att kombinera bäst du vill. Två för priset av en!

…Och om du fortfarande inte får till det

Gå igenom minneskortet. När var du på bröllop eller en tillställning senast? Har du kvar klänningen? Känner du dig fortfarande som en super-babe i den? Fundera på om du kan använda accessoarer för att den ska kännas som ny. Ta-da! Du har ju redan ett investeringsplagg hemma!

Byxor och en topp. Vi tänker oftast på klänningar när vi hör “bröllop”, men glöm inte den klassiska kombinationen av ett par snygga byxor och en topp eller blus. Har du båda plaggen i samma färg kan de se ut som en jumpsuit, eller ett par byxor med vida ben och en topp med spaghetti-band för en slank look.

Låna och återanvänd. Min kompis måste ha satt rekord i antal bröllop hon var på förra sommaren – och hon såg fantastisk ut i nya outfits på varenda en! Visade sig att hon hade lånat varenda klänning från vänner och familj. Sparsamt och klimatsmart!